profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallijā uzvaru izcīna Gross, Balodim 3.vieta LRČ ieskaitē

Go4speed 29.08.2021 - 17:40 Igaunijas rallijā uzvaru izcīna Gross, Balodim 3.vieta LRČ ieskaitē
Jurkevičiusa automašīna pēc avārijas. Foto: Allan Seim

''Louna Eesti'' rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Rīta sekcijā, līstot lietum, ātrs bija Georgs Līnamāe, kurš pēc septītā ātrumposma līderim Georgam Grosam zaudēja tikai divas sekundes, kamēr trešais bija lietuvietis Vladas Jurkevičius (+18,4).

Pēc servisa parka, kad lietus mitējās un trase sāka žūt, ātrākais bija Gross, kurš arī finišā izcīnīja pirmo vietu. Šī Grosam šajā rallijā bija trešā uzvara karjerā. Otrais finišēja Līnamāe, kurš zaudēja 13.5 sekundes. Pēc astotā ātrumposma par trešo vietu sīvi cīnījās Jurkevičius un Rauls Jēts, taču priekšpēdējā posmā abi braucēji piedzīvoja avārijas. Tas trešo vietu ļāva izcīnīt Robertam Virvesam, kuram šis bija pirmais rallijs ar R5 auto. No latviešu braucējiem augstāko vietu izcīnīja Edgars Balodis/Ivo Pūķis, kuriem 14.vieta.


Robrts Virves. Foto: Margus Pahv

Diemžēl septītajā dopā, tobrīd ieņemot devīto vietu absolūti, grāvī iebrauca Bergmaņa/Kulša ekipāža, kā rezultātā tai nācās izstāties.

LRČ ieskaitē absolūtajā ieskaitē uzvaru svinēja polis Mikolajs Kempa, kurš par minūti apsteidza vācieti Fabio Švarcu, kurš startē zem Latvijas karoga un kuram šis bija debijas rallijs pie R5 auto stūres. Trešā vieta – Edgaram Balodim/Ivo Pūķim, kuri noslēdzošajā posmā zaudēja otro vietu absolūtajā ieskaitē. Desmito vietu izcīnīja 13 gadus vecais spānis Gils Membrado, kurš, tāpat kā citi jaunie braucēji, startē ar īpašu LAF izsniegtu licenci.


Foto: Igmar Matto

LRČ1 klasē ātrākais bija Kempa, LRČ2 nepārspēts palika Švarcs, LRC4 uzvaru svinēja Kaspars Kasari, LRČ5 ātrākais bija Balodis, LRČ6 uzvaru svinēja Kristers Cimdiņš, bet LRČ7 ātrākais bija Madars Dīriņš.

''Louna Eesti'' rallija rezultāti:


LRČ kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png