profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc 'Louna Eesti' rallija pirmās dienas līderis Gross, no latviešiem ātrākais Bergmanis

Mārtiņš Jankovskis 28.08.2021 - 22:07 Pēc 'Louna Eesti' rallija pirmās dienas līderis Gross, no latviešiem ātrākais Bergmanis
Bergmanis/Kulšs. Foto: Margus Pahv

Mainīgos laikapstākļos, ik pa brīdim uzlīstot, aizvadīta ''Louna Eesti'' rallija pirmā diena, kuras ietvaros norisinās arī Latvijas rallija čempionāta trešais posms. Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi – divi pilsētas un divi grants.


Foto: Margus Pahv

Uzvarot visos četros ātrumposmos, līderis pēc pirmās dienas ir Georgs Gross ar ''Ford Fiesta WRC''. Tikai 6,5 sekundes viņam zaudē Rauls Jēts (''Škoda Fabia Rally2 evo''), bet trešais ir Georgs Līnamāe ar ''Volkswagen Polo GTI R5''. Sesto vietu ieņem Mārtiņa Seska JWRC viens no konkurentiem Roberts Virves, kurš šajā rallijā debitē pie ''Hyundai i20 R5'' stūres (ar šo auto šogad divas reizes ir startējis Olivers Solbergs, bet vienu reizi Ole-Kristians Veibijs.)


Foto: Margus Pahv

No latviešiem augstāko vietu (desmito) ieņem Edijs Bergmanis / Māris Kulšs, kuri EMV5 klasē starp 14 ekipāžām ieņem trešo vietu. Kā atzina Bergmanis, tad pirmajā grants posmā ekipāža pieļāva trīs parupjas kļūdas, kā rezultātā turpinājumā tika braukts nedaudz mierīgākā tempā. Jāatzīmē, ka svētdien Bergmanis trasē dosies kā pirmais. 16.vieta Edgaram Balodim/Ivo Pūķim, kuri savā klasē ir astotie, līderim Ranno Bundsenam zaudējot 32,7 sekundes. 17.vietu, debitējot pie R5 klases ''Ford Fiesta Rally2'' stūres, ieņm vācietis Fabio Švarcs.


Foto: Go4speed

Jāpiebilst, ka dienas izskaņā sportistiem bija atvēlēts 22 minūšu servisa parks, taču tobrīd virs servisa parka lija pamatīgs lietus, kas mehāniķiem apgrūtināja darbu.

Svētdien sacensību otrajā dienā sportistiem būs jāveic seši ātrumposmi (69 km).

Absolūtais kopvērtējums:


Kopvērtējums LRČ:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png