profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ASRT komandas sastāvā rallija karjeru sācis 13 gadus vecs talantīgs sportists (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 26.08.2021 - 05:51 ASRT komandas sastāvā rallija karjeru sācis 13 gadus vecs talantīgs sportists (FOTO)
Jozefs Maria un Gils Membrado. Foto: ASRT

Kamēr vairums valstīs rallija sacensībās drīkst startēt sportisti, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu un ieguvuši autovadītāju apliecību, tikmēr Latvijā ar īpašu Latvijas automobiļu federācijas (LAF) atļauju rallija sacensībās drīkst piedalīties sportisti, kuriem nav 18 gadu un kuri vēl nav ieguvuši autovadītāju apliecību. Skaļākais piemērs tam ir Kalle Rovanpera un Olivers Solbergs, kuri arī savas rallija karjeras pirmos soļus spēra Latvijā, bet šobrīd abi braucēji spīd pasaules rallija čempionātā.

Arī šogad Latvijas rallija čempionātā ar īpaši izsniegtu LAF licenci drīkst startēt braucēji, kuriem vēl nav autovadītāju apliecība. Viens no tiem ir tikai 13 gadus vecais spānis Gils Membrado, kurš savu pirmo ralliju aizvadīja “Rally Liepāja”. Neskatoties uz debiju rallijā, tā Membrado izdevās lieliska – LRČ 1.posmā tika izcīnīta 4.vieta LRC4 klasē, bet LRČ 2.posmā spāņu braucējam 3.vieta LRC4 klasē.


Gils Membrado. Foto: ASRT

Taču tā nav nejaušība, ka Membrado nolēmis izmēģināt soļus rallijā, jo viņa 52 gadus vecais tēvs savas autosportista karjeras laikā aizvadījis vairāk nekā 150 rallijus, kuros kopā izcīnīta 61 uzvara. 2015. un 2016.gadā Jozefs Maria Membrado kļuva par Katalonijas rallija asfalta un grants čempionu. Tāpat sportista kontā deviņi starti WRC rallijos (visi Spānijā).


Jozefs Maria Membrado. Foto: Jaime Palau-Ribes

Nu 13 gadus jaunais sportists gatavojas trešajam LRČ posmam, kas šajās brīvdienās notiks Igaunijā. Sportista rīcībā būs personīgā ''Peugeot 208 R2'' automašīna, kuru apkalpo ASRT.

Jautāts, kā ASRT komanda nonāca pie sadarbības ar šo jauno un talantīgo braucēju, ASRT komandas vadītājs Artūrs Igaveņš portālam Go4speed atklāja, ka ''Ņemot vērā, ka mēs ik pa laikam piedalāmies rallija sacensībās Spānijā, mums ir izveidojies savs tāds kā draugu loks. Tāpat mēs sadarbojamies ar divām spāņu komandām, kur viena no tām (Race 7) Membrado ģimenei ieteica mūs kā labu komandu Baltijā, ar kuru var kopā strādāt, trenēties un attīstīties. Tā arī mēs tikāmies un esam nonākuši pie sadarbības, kur kopā jau esam aizvadījuši pirmās sacensības,” stāsta Artūrs Igaveņš.


Foto: https://www.facebook.com/Membrado.Gil

Igaveņš piebilda, ka jaunais braucējs, kuru atbalsta Spānijas autosporta federācija, pirmos soļus autosportā spēris jau no četru gadu vecuma, un jau līdz šim brīdim viņš ir spēkus izmēģinājis dažādās disciplīnās. Šogad sportists paralēli startē Eiropas autokrosa čempionātā, kur FIA Cross Car Academy Trophy 2021 pirmajos divos posmos, kur dalībnieki startē ar WRC pilota Tjerī Noivila komandas izstrādātajiem kroskartiem, spāņu braucējs izcīnījis divas uzvaras, tādējādi ļaujot plīvot Latvijas karogam (jo sportists startē ar LAF licenci).


Foto: https://www.facebook.com/Membrado.Gil


Foto: https://www.facebook.com/Membrado.Gil

''Pirmkārt, gribētu teikt lielu paldies rallija komisijas vadītājam Jānim Krastiņam, jo bez viņa un LAF atbalsta šim jaunajam braucējam nebūtu kur startēt. Gilam Membrado ir liels talants, par to šaubu nav. Gan redzētais Liepājā, gan arī citās sacensības liek domāt, ka pie mums Latvijā nonācis nākamais liels autosporta talants, kurš gan šobrīd vēl tikai meklē to virzienu, kurā turpināt savu autosportista karjeru. Viņš ir mēģinājis vairākas autosporta disciplīnas, un šobrīd viņi meklē to disciplīnu, kas viņam padosies vislabāk. Taču redzētais rallijā, kā viņš uzklausa trenera norādījumus, kā tos izpilda, domāju, ka no viņa var sanākt labs braucējs.


Foto: ASRT

Jāpiebilst, ka aizvadītajā ziemā jaunais sportists kādās ziemas sacīkstēs esot cīnījies pret Dani Sordo, kurš bijis patīkamā šokā, uzzinot, ka viņam izvērtusies sīva cīņa ar tobrīd tikai 12 gadus vecu sportistu.



Artūrs piebilda, ka pirmais kopējais rallijs ar jauno braucēju ASRT komandai aizritēja ļoti labi. Arī sportistam viss esot paticis – gan rallijs, gan sadarbība ar komandu, gan pilsēta, gan arī Latvija, kur viņš esot uzņemts lieliski.

''Šobrīd mums ir plāns nobraukt LRČ3 posmu Igaunijā, kā arī plānojam startēt noslēdzošajā LRČ posmā, kas notiks Lietuvā. Vai startēsim kādā citā rallijā Igaunijā, to šobrīd vēl nezinu,'' nobeidz Igaveņš, kurš piebilda, ka jau šobrīd ar jauno braucēju tiek strādāts pie nākamā gada plāna.


Gils Membrado testos. Foto: ASRT

Trešdien un ceturtdien Gils Membrado Alūksnes pusē aizvada divu dienu testus, lai pēc tam dotos uz Louna Eesti ralliju.


Penate Rogelio. Foto: ASRT

Jāatzīmē, ka jaunajam pilotam, iespējams, ir viens no pasaulē pieredzes bagātākajiem stūrmaņiem (vismaz nobraukto ralliju skaita ziņā). Tas ir 42 gadus vecais spānis Penate Rogelio, kurš savas karjeras laikā (stūrmaņa karjeru sāka 1998.gadā) startējis 429 rallijos (no tiem 30 WRC). No šiem 429 rallijiem 48 reizes viņa piloti izcīnīja uzvaras.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png