profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Edgara Baloža automašīnai pirms Igaunijas 'Louna Eesti' rallija jauns dizains (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 23.08.2021 - 23:28 Edgara Baloža automašīnai pirms Igaunijas 'Louna Eesti' rallija jauns dizains (FOTO)
Foto: Ramus Rally Team

No 28.-29.augustam Veru pilsētā Igaunijā tiks aizvadīts ''Louna-Eesti'' rallijs, kura ietvaros norisināsies arī trešais Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms. Pavisam kopā uz starta izies 96 ekipāžas, kurām divās dienās būs jāveic desmit ātrumposmi (84 km).

Sīva cīņa paredzēta EMV5 klasē, kur par uzvaru cīnīsies 16 ekipāžas, kuru vidū arī divas latviešu ekipāžas – Edijs Bergmanis/Māris Kulšs (Mitsubishi Lancer Evo IX) un Edgars Balodis (Mitsubishi Evo 8), kura stūrmanis šajā rallijā būs pieredzējušais Ivo Pūķis.

Šis Edgaram šogad būs otrais rallijs. Sarunā ar portālu Go4speed 2019.gada LRČ2 klases trešais ātrākais braucējs Edgars Balodis atklāja, ka pēc ziemas rallija Igaunijā viņš esot bijis pārdomu priekšā - turpināt braukt vai mest autosportam mieru.


Foto: Marleen Maask

''Teikšu godīgi - vienu brīdi bija pārdomas, ko darīt tālāk un varbūt pat autosportam mest mieru, taču pasēdēju, padomāju un secināju, ka, ņemot vērā, ka rallijā braucu kopš 2009.gada un ka rallijs man ir tas, kas dod spēku un enerģiju ikdienai, sapratu, ka gribu turpināt braukt. Nesen biju skatīties gan Igaunijas Raplas ralliju, gan Lietuvas ''Samsonas Rokiškis'' ralliju, un pēc domu sakārtošanas sapratu, ka gribu turpināt braukt,'' iesāk Edgars Balodis.

Šajā pauzē Balodis īstenoja to, ko jau bija plānojis izdarīt iepriekš - pamainīt mašīnai dizainu. ''Jau pagājušajā gadā bija ienākusi doma par savādāku un krāsaināku dizainu, ko arī šajā pauzē kopš ziemas rallija arī izdevās īstenot. Pa vakariem un naktīm pats gan zīmēju, gan griezu, gan arī līmēju, un lūk arī rezultāts. Pašam patīk, ceru, ka arī citiem patiks.''


Foto: Ramus Rally Team


Foto: Ramus Rally Team

Šajā rallijā Edgara stūrmanis būs Ivo Pūķis, ar kuru Edgars iepriekš brauca kopā no 2009. - 2012.gadam. ''Ņemot vērā, ka manai pēdējo gadu stūrmanei Lāsmai Tolei ir daudz darba un viņa paņēmusi no rallija mazu atvaļinājumu, tad uz šo ralliju bija jāmeklē cits stūrmanis,'' turpina Balodis, kuram šis būs piektais 'Louna Eesti' rallijs karjerā.


Balodis/Tole šī gada apbalvošanas ceremonijā. Foto: Ramus Rally Team

''Uzrunāju Ivo Pūķi, ar kuru kopā nobraukts gana daudz, kurš piekrita man izlīdzēt uz šo ralliju. Kā būs tālāk, redzēsim, jo gribas braukt gan Rakveres ralliju, gan arī Sāremā ralliju, kur esmu gatavs braukt, ja blakus būs jāsēdina kaut vai koka bluķītis (smejas).''


Edgars Balodis/Ivo Pūķis. Foto: Ramus Rally Team

Gaidāmajā rallijā Baloža/Pūķa ekipāžai pretim stāsies gana spēcīga konkurence. ''Ramus Rally Team'' komandas pilots atzīst, ka pirms rallija ekipāžai būs nelieli testi, taču cīnīties par augstākajām pozīcijām ar vietējiem braucējiem pēc tik garas pauzes būs grūti. ''Konkurence, protams, šajā rallijā būs pasakaina – 16 ekipāžas. Ņemot vērā manu lielo pauzi (un vienu izlaisto Igaunijas rallija čempionāta posmu), kā arī to, ka ziemas rallijā manu rezultātu sabojāja iebraukšana kupenā, protams, mēs nepretendējam uz augstākajiem rezultātiem čempionāta kopvērtējumā. Vairums no šiem braucējiem šobrīd jau trenējas un gatavojas gaidāmajam rallijam, kamēr man tā pauze kopš pēdējām sacensībām ir vairāk nekā pusgadu. Ceturtdien Alūksnes pusē aizvadīsim nelielus testus, lai aprastu viens ar otru, bet domāju, ka problēmām nekādām nevajadzētu būt,'' turpina Balodis, kurš pagājušajā gadā kopā ar Lāsmu Igaunijas čempionātā EMV4 klasē izcīnīja otro vietu, bet 2019.gadā ekipāža ieņēma trešo vietu.


Foto: Marleen Maask

''Protams, būs grūti sastādīt konkurenci igauņu braucējiem, taču cīnīsimies. Ņemot vērā, ka esmu nolēmis turpināt braukt, tad šo ralliju izmantošu kā treniņu nākamajiem rallijiem un gatavošanos nākamajai sezonai, taču, protams, izejot uz starta, cīnīsimies par pēc iespējas labāku rezultātu. Kamēr finanses ļaus, tikmēr mēģināšu braukt. Rallijs man dod baigi pozitīvās sajūtas, tāpēc jādod pedālis grīdā un jāiet uz priekšu. Ja esi saslimis ar ralliju, tad viegli no tā nevar aiziet. Paldies visiem maniem atbalstītājiem - Belss, Ponte (Igaunija), Raap, Rallyworkshop, Ramus Auto Serviss, Rūdolfam Krēsliņam un manam mehāniķim Vilnim Liepiņam. Paldies arī visiem faniem trases malā, kuri atbalsta mūs. Tiekamies trasē,'' nobeidz Edgars. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png