profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas 'Samsonas Rally Rokiškis' kupls dalībnieku sastāvs, uz starta arī Vorobjovs

Go4speed 03.08.2021 - 10:16 Lietuvas 'Samsonas Rally Rokiškis' kupls dalībnieku sastāvs, uz starta arī Vorobjovs
Martinas Samsonas. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Šajās brīvdienās startēs ''Samsonas Rally Rokiškis'', kas būs Lietuvas rallija čempionāta un Lietuvas rallijsprinta čempionāta 3.posms. Sezonas pirmajos divos posmos uzvaras svinējuši Vaidotas Žala un Andris Mālnieks, kuri arī pirms šī posma ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru.

Divu dienu laikā sportistiem būs jāveic 16 ātrumposmi ar kopējo garumu 139 kilometri. Rallijs sāksies piektdien, kad sportistiem būs jāveic seši dopi (29 km), bet sestdien būs jāveic atlikušie desmit.


Foto: Rally LT

Sastāvs uz šo ralliju, tāpat kā uz iepriekšējiem posmiem, gana spēcīgs un kupls. Dalību pieteikušas 105 ekipāžas. Ar pirmo numuru trasē dosies Žala/Mālnieks (Škoda Fabia R5), bet otrais starta numurs būs Martinam Samsonam (Ford Fiesta N5+). Pēdējos rallijos Samsonas demonstrē ļoti labu sniegumu, jo Ignalinas rallija kausa sacensībās pieredzējušais braucējs izcīnīja uzvaru, bet abos iepriekšējos Lietuvas rallija čempionāta posmos viņš palika otrais, piekāpjoties tikai Žalam. Trešais starta numurs Vladam Jurkevičiusam (Škoda Fabia Rally2 evo), kurš sezonas pirmajā posmā izcīnīja trešo vietu.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

Ceturtais trasē ar 200.starta numuru dosies Valērijs Gorbans (Mini John Cooper Works WRC), kuram šis būs 200.rallijs karjerā. Pēc desmit mēnešu pauzes rallijā atgriežas Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis (Mitsubishi Lancer Evo IX), kuriem būs devītais starta numurs. Tāpat uz starta redzēsim vēl dažus latviešu sportistus. Māris Neikšāns būs stūrmanis krievu braucējam Denisam Krotovam (Ford Fiesta NRC), ar Mitsubishi Lancer Evo X trasē dosies Iļja Zakmans/Estere Zakmane, bet ar Gaz mašīnām trasē dosies Māris Dzērve/Māris Renskumbergs un Agris Freimanis/Andris Pšečenko.

Jāatgādina, ka 2017.gadā šajā rallijā ar Mitsubishi Mirage RS Proto Evo II triumfēja Vorobjovs/Pūķis, nākamās divas reizes šeit nepārspēti palika Žala un Mālnieks, bet pagājušajā gadā ātrākais ar Hyundai i20 R5 bija Nikolajs Grjazins.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png