profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Māris Neikšāns: Brīžiem bija nedaudz bail, jo šādas sajūtas sen nebiju piedzīvojis

Mārtiņš Jankovskis 02.08.2021 - 21:00 Māris Neikšāns: Brīžiem bija nedaudz bail, jo šādas sajūtas sen nebiju piedzīvojis
Foto: Dace Janova

Ar Māra Neikšāna un Anrija Jesses (''Ford Fiesta NRC'') uzvaru svētdien noslēdzās rallijsprints Cēsis, kas sportistus sagaidīja ar ātriem un skaistiem ceļiem. Lai arī Neikšāna ekipāža kopā sodos nopelnīja 40 sekundes, finišā tai par desmit sekundēm izdevās apsteigt Ralfu Sirmaci/Jāni Sokolovu (''Mitsubishi Lancer Evo X'').


Foto: Egons Ansbergs

Pēdējo reizi Māris klasiskajā rallijā startēja 2018.gadā. Jautāts, kā bija pēc tādas pauzes atkal izbaudīt īstu ātrumu, Neikšāns sarunā ar portālu Go4speed atzina, ka brīžiem esot bijis nedaudz bail, jo ātrums esot bijis gana liels.

''Bija forši pēc tādas pauzītes atsvaidzināt atmiņas, kā ir jābrauc rallijā sacīkšu režīmā (smaida). Protams, brīžiem bija nedaudz bailes, jo ātrumposmi bija ļoti ātri. Vienā vietā sasniedzām pat 196 km/h lielu ātrumu, bet bija līkumi, kur auto atslogojas un gandrīz palecas pie 180 km/h liela ātruma. Šādas sajūtas sen nebiju piedzīvojis,'' smejoties stāsta Māris Neikšāns.


Foto: Fotogrāfs Nauris Slokenbergs

Šajā rallijā Mārim galvenais uzdevums bija notestēt Neiksans Rallysport komandas jauno stūres sistēmu, ko arī veiksmīgi izdevās izdarīt. ''Mūsu galvenais uzdevums šajā rallijā bija notestēt jauno stūres sistēmu, ko mēs uzstādījām tikai trīs dienas pirms rallija starta. Komandas mehāniķi nostrādāja lieliski, par ko viņiem liels paldies. Mēs uzstādījām jaunu risinājumu, kas strādāja perfekti. Iepriekš mēs izmantojām stūres sistēmu no ''Ford Fiesta R5'', taču tas mūs īsti neapmierināja. Bija problēmas, jo stūres pastiprinātājs dažos brīžos atslēdzās. Neviens nevarēja izskaidrot, kāpēc tas tā notiek. Pat M-Sport vīri. Tagad izstrādājām paši savu risinājumu (hidraulisko stūres pastiprinātāju), un šobrīd esmu ļoti apmierināts,'' turpina Māris, kurš kļuvis par vienīgo pilotu, kurš izgājis uz starta visos septiņos rallijos "Cēsis" kopš 2003. gada.

Neikšāns piebilda, ka labprāt ralliju ''Cēsis'' redzētu Latvijas rallija čempionāta kalendārā. ''Šī rallija ceļi bija ļoti labi. Varbūt šie ceļi neļāva parādīt mūsu mašīnas priekšrocības, jo šie bija ātri ceļi, kamēr mūsu auto priekšrocības ir līkumainos un saraktos ceļos. Domāju, ja būtu tādi ceļi, tad pārsvars varētu būtu lielāks, bet kopumā mums viss ļoti patika. Paldies organizatoriem par to ka uzņēmās un uzrīkoja šādu ralliju. Mums ir vajadzīgi Latvijā jauni organizatori un ceru, ka viņiem izdosies turpināt un nākamgad uztaisīt jau lielo ralliju LRČ statusā.''


Foto: Jānis Asaris

Jautāts, vai Māri drīzumā redzēsim vēl kādā rallijā, Neikšāns atzina, ka šobrīd tāda plāna neesot. ''Pagaidām neplānoju atsākt braukt. Šoreiz svarīgi bija pašam pārbaudīt mūsu jauno risinājumu, lai pats varētu 100% gūt atsauksmes un saprast, vai ejam pareizajā virzienā. Protams, nesaku, ka vairs nebraukšu, bet pagaidām man nav plānu kādiem nākamajiem rallijiem,'' nobeidz Neikšāns, kuram pēc ewrc-results.com statistikas šis bija 95.rallijs.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png