profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žala/Mālnieks ar agresīvu un ātru braukšanu izcīna uzvaru Lietuvas rallijā (VIDEO)

Go4speed 07.06.2021 - 22:55 Žala/Mālnieks ar agresīvu un ātru braukšanu izcīna uzvaru Lietuvas rallijā (VIDEO)
Foto: No komandas privātā arhīva

Lietuvas un Polijas rallija čempionāta jaunā sezona iesākusies ar Vaidotas Žalas/Andra Mālnieka uzvaru Žemaitijas rallijā. Žala bija ātrākais deviņos no 14 ātrumposmiem, kas finišā viņam par 30,7 sekundēm ļāva apsteigt Martinu Samsonu (''Ford Fiesta N5''). Atgādināsim, ka nesen Samsonas uzvarēja Ignalinas rallija kausa sacensībās. Trešo vietu izcīnīja SRT komandas braucējs Vladas Jurkevičius, kuram šis ir pirmais pjedestāls Lietuvas rallija čempionātā ar ''Škoda Fabia Rally2 evo''. Diemžēl 12.posmā tehnisku iemesl dēļ izstājās Vitalijus Plastininas, kura stūrmanis bija Artūrs Šimins. 14.vietu absolūti un pirmo vietu klasē izcīnīja pieredzējušais Vitautas Švedas, kurš startēja ar Neiksans Rallysport komandas sagatavoto ''Mitsubishi Lancer Evo IX''. 27.vieta Prospeed komandas braucējam Dmitrijam Feofanovam/Normundam Kokinam, kurš startēja ar ''Suzuki Swift R4LLY S'' automašīnu.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

Jāpiezīmē, ka Žalam šis rallijs nepadevās viegli, jo ekipāža trasē devās pirmā, tādējādi tīrot slideno ceļu. Tas īpaši atspoguļojās rīta ātrumposmos, jo, kamēr Žala trasē devās pirmais un zaudēja laiku, viņa sīvākie konkurenti trasē devās vēlāk, kad varēja uzrādīt labāku rezultātu. Vēlāk, kad notika regrouping, visi līderi jau devās kopā. Jāpiebilst, ka Žalas vidējais ātrums bija 120,8 km/h.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

''Rallijs kopumā nebija viegls, jo pirmajā sekcijā ļoti cīnījāmies ar pirmo starta pozīciju, lai noturētu pirmo vietu un lai pēcpusdienas ātrumposmos nebūtu jābrauc pa putekļiem. Jāpiebilst, ka trase bija ļoti putekļaina un slidena, tāpēc apstākļi nebija viegli. Teikšu kā ir – nebija viegli, jo, kā redzēju pats un kā pēc finiša man teica Vaidotas, tad viņš šoreiz brauca agresīvi, ātri, bet precīzi. Jā, protams, bija nelielas kļūdiņas, bet kopumā mums šajā rallijā izdevās izcīnīt ceturto uzvaru pēc kārtas (Mālniekam šī bija jau piektā uzvara). Tagad dodos mājās, lai nedaudz atvilktu elpu, jo jau drīzumā startēšu citās sacensībās,'' tā pēc rallija portālam Gospeed atzina Andris Mālnieks.


Vaidotas Žala - Agrorodeo Racing komanda un fani

Rallija rezltāti:




VIDEO: Vaidotas Žala - Agrorodeo Racing





Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png