profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Izsisti siltumnīcai stikli, nobijušās bites - daži vietējie nav apmierināti ar Ignalinas ralliju

Go4speed 25.05.2021 - 20:40 Izsisti siltumnīcai stikli, nobijušās bites - daži vietējie nav apmierināti ar Ignalinas ralliju
Foto: J.Baltakio

Aizvadītajās brīvdienās Lietuvā notika Ignalinas rallija sacensības, kurās uzvaru svinēja Martinas Samsonas, kurš brauca ar ''Ford Fiesta N5+'' automašīnu. Jāpiebilst, ka pēdējo reizi rallija automašīnas pa šī rajona ceļiem brauca 2005. gadā ziemā.

Kā vēsta portāls lrytas.lt, tad vietējo ciematu iedzīvotāji uzreiz pēc rallija bija sašutuši par to, ka rallija automašīnas ir iznīcinājušas grants ceļus. Pilsētas mērs, kurš deva atļauju rīkot ralliju, skaidroja, ka "Ja ceļi ir sabojāti, tad tie tiks laboti, jo tas ir noteikts līgumā. Ja organizatori nepildīs savas saistības, viņi nākamreiz nevarēs rīkot ralliju".


Foto: J.Baltakio

Protams, vairums vietējo un citi līdzjutēji labprātīgi gaidīja šo ralliju, taču, beidzoties rallijam, vairāki vietējie bija gaužām neapmierināti. Ceļi esot izrakti, dziļas špūres, pa kurām nevar izbraukt, kā arī vietām pļavās no automašīnām samesti akmeņi.

Uzreiz pēc rallija kāda žurnāliste aprunājās ar vairākiem vietējiem. Kāda kundze atzina, ka ''Man patika rallijs, bet kurš tagad labos ceļus? Tie ir briesmīgi. Kā lai iziet? Akmeņi izrakti, pļavas pilnas ar granti. Kas un kad to visu labos?'' Kāda cita kundze saka: ''Kāds te rallijs? Paskatatieties, kādu tas postu ir izdarījis? Akmeņi man siltumnīcai sasita piecus stiklus. Kam man tagad sūdzēties? Pazvanīju ciema vadītajām, bet viņš saka, lai sazinos ar organizatoriem. Ceļi? Tie ir traģiski.''


Foto: J.Baltakio

Kāds kungs piebilda, ka ceļam tā jau bija nepieciešams remonts, taču tagad tas esot pilnībā sabojāts. Tāpat viņa bites no trokšņa un stresa pārtraukušas lidot. Tikmēr kāds cits ciema iedzīvotājs, kura ceļš, iespējams, tika visvairāk sabojāts, atzina, ka viņam rallijs patika, jo svarīgi, ka vispār viņu ciemā kaut kas notiek. Par ceļu stāvokli viņš nebēdā, jo tika solīts, ka tie pēc rallija tiks salaboti.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Taču portāls vēsta, ka jau pirmdien rallija organizētāja nolīgtais greiders līdzinājis un labojis ceļus. Jāpiebilst, ka komentāros lielākā daļa rallija līdzjutēju slavēja ralliju un piebilda, ka pēc katra rallija ceļi vietām ir izbraukāti un tas nav nekas traks, jo organizatori parasti (iespējams, ne uzreiz tajā pašā dienā) tos pēc rallija saved kārtībā. Tāpat komentāros cilvēki uzskata, ka tika intervēti vecāka gada gājuma cilvēki. ''Vai kāds ir redzējis laimīgu pensionāru?'' zem raksta jautā kāds lietotājs, kurš saņēma daudzu citu lietotāju pozitīvas uzslavas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png