profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas rallija kausa izcīņā uz starta izies deviņas R5 automašīnas

Go4speed 18.05.2021 - 20:01 Lietuvas rallija kausa izcīņā uz starta izies deviņas R5 automašīnas
Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

22.maijā Lietuvā, Ignalinas pilsētā, pēc vairāku gadu pārtraukuma notiks rallija sacensības – Ignalinas rallija kausa izcīņa. Pēdējo reizi rallija automašīnas pa šī rajona ceļiem brauca 2005. gadā ziemā. "Šajā reģionā ilgu laiku nav bijušas nevienas rallija sacensības, lai gan šie ceļi ir ļoti pateicīgi šādām sacīkstēm. Gan reljefs, gan izcilie grants ceļi ar neredzamiem līkumiem pāri kalniem. Mēs priecājamies, ka pilsētas vadība ļoti pozitīvi vērtē mūsu iniciatīvas un palīdz ar organizatoriskiem jautājumiem,'' saka rallija organizators Aurimas Eidžiūnas.

''Mēs sniedzam ieguldījumu mūsu pašvaldības notiekošajos pasākumos un redzam ieguvumus Ignalinas reģionam atpazīstamības ziņā, turpinot palīdzēt vietējiem uzņēmējiem gan izmitināšanas, gan ēdināšanas pakalpojumu jomā,'' saka Ignalinas novada pašvaldības mērs Justas Rasikas.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Pavisam kopā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (56,90 km). Lai arī šis nav Lietuvas rallija čempionāta posms, dalībnieku aktivitāte pārsteigusi jebkādas prognozes, jo ātri vien tika sasniegts maksimālais dalībnieku skaits.

''Jebkurā gadījumā prioritāte piedalīties sacensībās ir A līgas sportistiem, taču mēs nevēlamies aizskart B līgas braucējus. Pašlaik mums ir vairāk ekipāžu, nekā mēs varam uzņemt, tāpēc redzēsim, kas notiks tālāk. Varbūt kāds neatbrauks uz ralliju tehnisku iemeslu dēļ, varbūt kāds atcels savu pieteikumu. Mēs vēl neesam pieņēmuši stingrus un skaidrus lēmumus, bet centīsimies panākt tā, lai nevienam netiktu nodarīts kaitējums,'' saka Visaginas autosporta kluba vadītājs Tadas Balaišis.


Foto: Rally Ignalina

"Mums sākotnēji bija ideja rīkot ralliju jau pagājušajā gadā. Pagājušajā sezonā mēs braucām visos rallijos, kas mums bija apkārt un mēs negribējām, lai sezona beigtos. Mēs cerējām uz ziemas ralliju, taču diemžēl tam nebija lemts notikt, tāpēc gaidījām vasaru. Un, kad Lietuvas Automobiļu sporta federācija izplatīja ziņu, ka Utenā Pitlane organizējamais rallijs tiek atcelts, pēc pusstundas piezvanīju un rezervēju datumu rallijam Ignalinā. Kopā ar Tadu no Visaginas automobiļu sporta kluba mums jau ziemas rallijā bija viss sagatavots, tāpēc šoreiz atlika tikai veikt nelielas izmaiņas,'' tā par ārkārtīgi ātro lēmumu organizēt rallija sacensības saka Eidžiūnas.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Zināms, ka uz starta izies 60 ekipāžas, starp kurām deviņas startēs ar R5 automašīnām. Starp visām ekipāžām sešas būs poļu ekipāžas, to vidū ātrais Miko Marčiks (''Skoda Fabia Rally2 evo''), Adrians Čvietčuks (''Skoda Fabia Rally2 evo''), Jaroslavs Koltuns (''Ford Fiesta R5 MK II''), Roberts Kočiks (''Ford Fiesta Rally2'') u.c. Zem Lietuvas karoga startēs Jonas Sluckus (''Škoda Fabia R5''), Vladas Jurkevičius (''Skoda Fabia Rally2 evo'') un Dominikas Butvilas (''Škoda Fabia R5'').

Tāpat uz starta redzēsim divas latviešu ekipāžas - Kristeru Cimdiņu/Renāru Šķenderu (''BMW 330'') un Viesturu Tilgasu/Viesturu Zīli (''Lada'').
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png