profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Notkus īsteno sapni un iegādājas 'Škoda Fabia R5'

Go4speed 15.04.2021 - 19:38 Notkus īsteno sapni un iegādājas 'Škoda Fabia R5'
Foto: No sportista personīgā arhīva

Pirms mēneša lietuviešu "Viada-Multi FX" rallija komanda paziņoja par jaunu pirkumu - automašīnu "Škoda Fabia R5", ar kuru šogad brauks Jonas Sluckus. Taču pirms pāris dienām noskaidrojās, ka arī komandas otrais pilots, pieredzējušais Giedrius Notkus, šosezon startēs ar "Škoda Fabia R5".


Jonas Sluckus automašīnas dizains

Kā pastāstīja Giedrius Notkus, viņš par R5 automašīnu sapņoja kopš 2018. gada, kad kļuva par Lietuvas rallija čempionu. Iepriekš Notkus skatījās ''Peugeot 208 T16 R5'' virzienā, kur viņš pat devās uz Itāliju, lai ar to veiktu testus, taču toreiz pirkums nenotika un pilots turpināja braukt ar ''Mitsubishi Lancer Evo IX''. Tomēr domas par R5 automašīnu Notkusa prātā nemitīgi rotēja, un, pateicoties komandas partneriem, šis sapnis beidzot kļuva par realitāti.


Foto: No sportista personīgā arhīva

"Visus šos gadus domāju par R5, un, kad Jonas Sluckus nopirka šādu automašīnu, motivācija arī iegādāties šādu auto bija vēl lielāka. Sāku vēl cītīgāk, aktīvāk sarunāties ar partneriem, draugiem un paziņām, kas varētu man palīdzēt iegādāties tādu pašu automašīnu kā Jonam. Pēc tam, kad mūsu galvenais partneris Viada pateica, ka palīdzēs ar līdzekļiem mašīnas iegādei, mēs sākām meklēt mums piemērotāko auto,'' stāsta Giedrius Notkus.

Notkus atklāj, ka bija vairākas iespējas, no kā iegādāties R5 automašīnu. ''Viens no variantiem bija Polijā. Cena bija nedaudz augstāka, taču notika sarunas. Arī otra puse bija ieinteresēta ātri pārdot automašīnu, jo tā gaidīja jauno pasūtīto automašīnu, tāpēc viņi beigās piekrita mūsu piedāvātajai summai un mēs vienojāmies,'' turpina Notkus, kurš piebilda, ka līdzi nāca arī daudz rezerves detaļas.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

Lietuviešu rallija braucējs atzina, ka iegādātajai "Škoda Fabia R5" rudenī tika veikts pilna apkope, un kopš tā laika poļu sportists ar šo auto nobrauca 1220 kilometrus. Jāpiebilst, ka šis auto iepriekš piederēja poļu braucējam Adrianam Čvietčukam, kurš, gatavojoties šī gada Igaunijas rallija čempionāta 1.posmam, testos piedzīvoja visai smagu avāriju. Taču auto ātri tika salabots un sportists ar to paspēja piedalīties trīs rallijos (tajā skaitā arī Lapzemes WRC).

Šobrīd ''Viada-Multi FX'' komanda kļuvusi par pirmo Lietuvas rallija komandu, kuras arsenālā ir divas R5 automašīnas. Pēc Notkusa teiktā divu līdzīgu automašīnu klātbūtne komandā ievērojami atvieglos ikdienas procesus - rezerves daļas, serviss un apkopes. Par abām komandas automašīnām rūpēsies EAMV mehāniķi.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Pašlaik Notkusa ''Mitsubishi Lancer EVO IX'' gaida jaunu īpašnieku un tiek pārdots. Šobrīd komanda jau plāno pirmos testus, kas sākotnēji tiks veikti ar Slucka ''Škoda Fabia R5'', kamēr tiks sagatavots Notkusa auto.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png