profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brīnam sods un zaudēta 1.vieta Sanremo rallijā, Solbergs izstājas (PRECIZĒTS)

Go4speed 11.04.2021 - 18:54 Brīnam sods un zaudēta 1.vieta Sanremo rallijā, Solbergs izstājas (PRECIZĒTS)
Foto: acisport.it

Ja iepriekšējās dienas rallija norises vietā bija silts un saulains laiks, tad svētdien sacensības tika aizvadītas lietainos apstākļos. Jāpiebilst, ka vairākas ekipāžas šo 90 kilometrus garo asfalta ralliju izmantoja kā gatavošanos Horvātijas WRC rallijam.

Sākotnēji uzvaru slavenajā Sanremo rallijā, kas bija Itālijas rallija čempionāta otrais posms, izcīnīja īru sportists Kreigs Brīns (''Hyundai i20 R5''), kurš bija ātrākais trijos no astoņiem ātrumposmiem. Finišā viņš par 4,8 sekundēm apsteidza pagājušā gada Itālijas rallija čempionu Andrea Krugnolu (''Hyundai i20 R5''), kamēr trešais palika Fabio Andolfi (''Škoda Fabia R5''). Jāpiebilst, ka Brīns šajā rallijā uzvarēja arī 2019.gadā.

Taču vēlāk noskaidrojās, ka īru sportists par vēlu iebrauca noslēdzošajā laika kontrolē, par ko viņš saņēma desmit sekunžu sodu, kas nozīmēja to, ka sportists zaudē savu pirmo vietu. Iespējams, tas notika apzināti, jo Krugnola, kurš šajā rallijā kopā ar Brīnu pārstāvēja ''Hyundai'' rūpnīcas komandu, visticamāk, šogad aizvadīs pilnu Itālijas rallija čempionātu, kamēr Brīns, visticamāk, neplāno aizvadīt pilnu čempionātu. Līdz ar to uzvaru svinēja Krugnola, kuram sekoja Brīns un Andolf.


Andrea Krugnola.

Ļoti ātrs bija pieredzējušais itālis, divkārtējais ERČ čempions Ģiandomeniko Basso, kurš pēc pieciem posmiem bija otrais, līderim zaudējot pussekundi. Diemžēl sestajā dopā Basso zaudēja gandrīz 50 sekundes, kopvērtējumā atkrītot uz sesto vietu.

Neveiksmīgs rallijs padevās Oliveram Solbergam, kurš trešajā posmā, tobrīd ieņemot sesto vietu, ar kreiso aizmugurējo riteni aizķēra sienu un nolauza mašīnas riteni, kas viņam liedza turpināt ralliju. Tāpat finišu nesasniedza zviedrs Toms Kristensons, kurš debitēja pie pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3'' stūres. Pēc četriem posmiem viņš absolūtajā ieskaitē ieņēma 28.vietu, taču piektajā posmā pēc nelielas kļūdas sportists bija spiests izstāties.


Olivera Solberga auto

RC4 klasē uzvaru svinēja pieredzējušais Andrea Nučita. Pirms noslēdzošā posma trešais bija Mārtiņa Seska Junior WRC konkurents, igaunis Roberts Virves, taču noslēdzošajā posmā viņš zaudēja vairāk nekā trīs minūtes, kopvērtējumā atkrītot uz 16.vietu.

WRC klasē aizraujošā cīņā uzvaru svinēja Tjerī Noivils, kuram tikai 3,9 sekundes zaudēja Ots Tanaks. Trešais – Luis Pjērs Lubē (visi trīs brauca ar ''Hyundai i20 Coupe WRC'').

Rallija rezultāti:


Rallija rezultāti WRC klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png