profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ostbergam izstāšanās Rumānijas rallijā, bulgāru ekipāžai smaga avārija

Go4speed 30.03.2021 - 16:42 Ostbergam izstāšanās Rumānijas rallijā, bulgāru ekipāžai smaga avārija
Foto: Info1 TV

Aizvadītajās brīvdienās startēja Rumānijas rallija čempionāta pirmais posms, asfalta rallijs TESS Rally Brasov 2021, kurā startēja arī norvēģis Mads Ostbergs. Pēc nobrauktiem sešiem ātrumposmiem Ostbergs bija līderis, kuram tikai 3,6 sekundes zaudēja 2016.gada JWRC un WRC3 čempions, vairākkārtējais Rumānijas rallija čempions Simone Tempestini.


Rallija uzvarētājs Simone Tempestini

Diemžēl priekšpēdējā posmā Ostbergs bija spiests izstāties dzinēja defekta dēļ, kas beigās Tempestini ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru.


Mads Ostbergs

Diemžēl otrajā ātrumposmā smagu avāriju piedzīvoja bulgāru ekipāža Nikolā Miševs/Janaki Janakijevs (''Peugeot 208 R2''). Kā vēsta bulgāru mediji, tad īsi pēc otrā ātrumposma starta (pēc 1,1 km) ekipāža piedzīvoja smagu avāriju, ieskrienot tilta betona sienā. 90 sekunžu laikā notikumu vietā ieradās glābēji, kuri no sasistās automašīnas palīdzēja atbrīvot pie samaņas esošo Janakijevu, kurš uzreiz tika nodots mediķu rokās. Pilots šajā negadījumā necieta.


Foto: Info1 TV

Drīz vien sportists ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika konstatēti gan ķermeņa sasitumu, gan abu kāju lūzumi (no kuriem viens bija atvērts lūzums), kas uzreiz tika operēti.


Foto: www.prosport.ro

''Kā jau vairums no jums zina, tad mēs piedzīvojām ļoti nopietnu avāriju TESS Rally Brasov rallija otrajā ātrumposmā. Vēlos apliecināt, ka Janaki ir stabilā stāvoklī un kontaktā ar mums. Viņam nav galvas un orgānu traumas. Diemžēl viņam ir lauztas kājas un šajā sakarā būs operācija. Pēc pusnakts mani izlaida no slimnīcas, kur tālāk turpināšu ārstēties mājās. Es atgūšos. Vēlos īpaši pateikties Rumānijas ugunsdzēsējiem, kuri izrādīja lielu profesionalitāti un kompetenci. Paldies arī neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestiem, kuri nekavējoties reaģēja uz nosūtīja helikopteru, lai ātrāk Janakijevu transportētu uz slimnīcu. Paldies visiem par rūpēm, ziņām un zvaniem. Nevaru atbildēt visiem, bet šī pozitīvā enerģija ir patiešām ļoti svarīga,'' tā pēc negadījuma rakstīja pilots.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png