profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijas rallijā debiju piedzīvos jaunais pilnpiedziņas 'Ford Fiesta Rally3'

Go4speed 05.03.2021 - 16:31 Somijas rallijā debiju piedzīvos jaunais pilnpiedziņas 'Ford Fiesta Rally3'
Foto: RallyNuta

Šajās brīvdienās Somijā tiks dots starts SM O.K. Auto-Ralli sacensībām, kas būs Somijas rallija čempionāta 2.posms. Dalību šim rallijam apstiprinājušas gandrīz 150 ekipāžas. Šo dalībnieku vidū būs arī igaunis Kens Torns, kurš debitēs pie M-Sport Polijas bāzē būvētās pilnpiedziņas ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnas stūres.

Jāpiebilst, ka šī auto cena ir 100 000 eiro. Auto ir aprīkots ar 1,5 litru dzinēju, kas attīsta vairāk nekā 200 ZS (300 Nm). Testos, kuros lielu lomu spēlēja arī Torns, auto nobrauca gandrīz 5000 kilometrus.


Foto: RallyNuta

''Ar lielu nepacietību gaidu, ko spēs šī automašīna,'' saka Polijas M-Sport direktors Macejs Voda. ''Mēs zinām, ko mēs sagaidām, mēs zinām, ko mūsu izmēģinājumi ir teikuši un kur automašīnai jābūt. Bet tagad mēs vēlamies to redzēt īstā sacensību trasē, lai var salīdzināt spēkus.''

Lai arī šis šajā rallijā būs vienīgais šāds auto, Voda piebilda, ka ''Protams, ir dažas automašīnas, ar kurām varēsim sevi salīdzināt. Daudzi cilvēki runā par to, ka Rally3 ir jaunā N grupa. Mēs salīdzināsim savus rezultātus ar N grupas automašīnām (pavisam kopā uz starta izies 11 ''Mitsubishi Lancer Evo'' (IX un X) un viena ''Mini Cooper S R4'' automašīna).


Foto: RallyNuta

Lai arī jaunā automašīna ir sava homologācijas procesa noslēgumā (homologācija sagaidāma mēneša beigās), šajā Somijas rallija čempionāta posmā var startēt ar automašīnām, kuras nav izgājušas homologāciju.

Voda piebilda, ka komanda esot bijusi pārdomu priekšā – startēt Somijā vai asfalta rallijā Itālijā. Beigās tika nolemts startēt Somijā, bet uzreiz pēc tam komanda plāno doties uz kādiem asfalta vai grants rallijiem Francijā vai Itālijā.


Foto: Tapio Lehtonen


Foto: Tapio Lehtonen

Jāpiebilst, ka Somijas rallijā sportistus sagaida mainīgi laikapstākļi, jo ir ātrumposmi, kurus klāj sniegs un ledus, bet ir ātrumposmi, kuros jau ir sasalusi grants.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png