profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristers Cimdiņš: Nav jau variantu - braukt gribas, tāpēc arī dosimies uz Igauniju

Mārtiņš Jankovskis 10.02.2021 - 00:16 Kristers Cimdiņš: Nav jau variantu - braukt gribas, tāpēc arī dosimies uz Igauniju
Foto: Dace Janova

Igaunijas rallija čempionāta 1.posmā, ''Otepää talveralli'', uz starta izies 63 ekipāžas, no kurām trīs brauks ar WRC spēkratiem – Georgs Gross (Ford Fiesta WRC) un Ots Tanaks ar Tjerī Noivilu (abi Hyundai I20 Coupe WRC). EMV2 klasē startēs 12 R5 automašīnas, tajā skaitā arī WRC2 klases braucējs Nikolajs Grjazins (Volkswagen Polo R5).

EMV6 klasē par uzvaru cīnīsies 11 ekipāžas, kuru vidū būs arī viena latviešu ekipāža - Kristers Cimdiņš/Renārs Šķenders (''BMW 330'').

Sarunā ar portālu Go4speed Kristers Cimdiņš atklāja, ka, lai arī ziemā daudz nav braukts, sportists Igaunijas rallijā centīsies parādīt savu labāko sniegumu. ''Ņemot vērā, ka Latvijā šogad ziemas ralliji nenotiek, nolēmām startēt Igaunijas rallijā. Nav jau daudz variantu – braukt gribās, tāpēc ir jābrauc,” iesāk Kristers Cimdiņš, kurš pagājušajā gadā kļuva par Latvijas rallijsprinta kausa ieguvēju Klasika 3000 ieskaitē.

Šis Kristeram būs tikai otrais ziemas rallijs. Sportists atklāj, ka viņam labāk patīk braukt vasarā. ''Ar BMW man labāk patīk braukt vasarā, jo ziemā tā braukšana ir sarežģītāka, īpatnējāka – jāturas špūrē, tāpēc tas ātrums vairs nav tik liels. Ziemā vairāk sanāk tāda precīza braukšana. Ja godīgi, tad nav arī braukts ziemā daudz – šis būs tikai mans otrais ziemas rallijs. Bet nu mēģināsim.''


Foto: Dace Janova

Cimdiņa klasē uz starta izies 11 ekipāžas, un Kristers atklāj, konkurenti būs spēcīgi. ''Jā, konkurenti šajā rallijā būs gana spēcīgi, taču iesim un mēģināsim parādīt savu labāko sniegumu. Šobrīd kaut ko grūti prognozēt, jo nezinu, cik konkurenti ir ātri ziemā. Uzvārdi, kas ir mūsu klasē, ir skaļi. Brauks arī Roberts Virves, kurš ir pagājušā gada Igaunijas rallija čempions junioru ieskaitē.

Kristers atklāja, ka mašīnai starpsezonā nekas būtiski nav uzlabots, bet ir plāns uzlabot auto vasarā, kad ir plāns nopirkt nopietnākus amortizatorus. Šobrīd ekipāžai galvenais ir izkustināt rokas un ieiet atpakaļ rallija ritmā.

Arī treniņi ekipāžai nav bijuši daudz. ''Kad varējām, tad pabraukājām pa ezeru. Aizvadītajās brīvdienās Alūksnes pusē vēl aizvadījām testus. Neko daudz, bet nu kaut ko pabraukt pabraucām,” nobeidz sportists.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png