profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Elektriskā 'Škoda Fabia' jau drīzumā plāno piedalīties rallija sacensībās (VIDEO)

Go4speed 19.01.2021 - 01:08 Elektriskā 'Škoda Fabia' jau drīzumā plāno piedalīties rallija sacensībās (VIDEO)
Foto: Harald Illmer

Kreisel Electric kopā ar pieredzējušo austriešu rallija braucēju Raimundu Baumšlāgeru jau drīzumā Austrijas rallija čempionātā plāno piedalīties ar pilnīgu elektrisko ''Škoda Fabia RE-X1'' automašīnu.

Ja sākotnēji ar šo auto bija plānots startēt sezonas vidū, tad tagad automašīnas izstrādātāji atzinuši, ka auto ir gatavs rallija sacensībām jau šobrīd. Spēkrata ražotāji atklājuši, ka ''Škoda Fabia R5'' elektrifikācija izmaksājusi vairāk nekā 700 000 eiro, taču ražotāji uzskata, ka šādu elektrisko automašīnu ir iespējams uzbūvēt par tādu pašu cenu, kā izmaksā benzīna R5 auto (ap 230 000 eiro).


Foto: Harald Illmer

''Škoda Fabia RE-X1'' svars ir 1300 kg un tas ir aprīkots ar 125 kW lielu jaudu gan uz priekšējo, gan aizmugurējo asi (apmēram 350 Zs, kamēr benzīna R5 jauda ir apmēram 290 Zs). Šobrīd sacensībām ir uzbūvētas divas automašīnas, kur vienu pilotēs Baumšlāgers, bet otru – Filips Kreisels.

Kreisels atzina, ka pēdējos mēnešos testos nobraukti vairāki tūkstoši kilometru, kā arī tika veiktas pilnas ralliju distances (ieskaitot pārbraucienus), lai pārliecinātos par to, vai auto spēs veikt pilnu distanci.


Foto: Harald Illmer

Kreisels atzina, ka viņu būvētais auto pie šī brīža apstākļiem spēs nobraukt pilnu rallija distanci, taču Manfrēds Štols, kurš šobrīd strādā pie elektriskajām rallijkrosa automašīnām, ir skeptisks par to. ''Ja paskatāmies visu vietējo sacensību grafikus kopš 2019.gada, tad šobrīd nav iespējams konkurētspējīgi aizvadīt pilnu ralliju, nepagarinot laikus. Organizatoriem starp ātrumposmiem vajadzētu pagarināt pārbraucienus par desmit līdz 15 minūtēm, lai pa to laiku varētu uzlādēt elektroautomašīnu.''


Foto: Harald Illmer

Uz jautājumu, vai Štols ar savu elektrisko rallija auto šogad varētu sacensties pret Baumšlāgera jauno elektrisko spēkratu, Štols atzina, ka šobrīd neplāno piedalīties tādos vietējā čempionāta rallijos, taču, ja tos segs sponsori, tad šāda iespēja pastāv.


Foto: Harald Illmer

''Mēs negribam zaudēt, jo ikviena mērķis ir uzvarēt. 2021. gads mums ir mācību gads, taču mēs vēlamies noskaidrot, vai mēs to spēsim,'' saka Filips Kreisels.

 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png