profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Andris Mālnieks startēs Lapzemes rallijā

Mārtiņš Jankovskis 05.01.2021 - 01:01 Andris Mālnieks startēs Lapzemes rallijā
Foto: Raimonds Volonts

No 14.-16.janvārim Somijas ziemeļos startēs Somijas rallija čempionāta 1.posms – Lapzemes rallijs. Pirmdien 22:00 beidzās pieteikšanās termiņš gaidāmajam rallijam, bet jau pirmdienas rītā dalībnieku sarakstā parādījās Andra Mālnieka vārds, kurš ir viens no pieredzes bagātākajiem latviešu stūrmaņiem. Jāpiebilst, ka Mālnieks nebūs vienīgais latviešu stūrmanis, jo Dmitrija Feofanova stūrmanis būs Normunds Kokins.

Zināms, ka Mālnieks šajā rallijā startēs kopā ar lietuvieti Vladu Jurkevičusu (viņa pastāvīgais stūrmanis šobrīd atrodas Dakaras rallijā), kur viņu rīcībā būs SRT komandas ''Škoda Fabia Rally2 evo'' automašīna.


SRT komanda pagājušajā gadā startēja Lapzemes rallijā. Foto: Raimonds Volonts

''Esmu piedalījies testos Lapzemē (kopā ar Mārtiņu Sesku), bet Lapzemes rallijā vēl līdz šim neesmu braucis, tāpēc šī būs mana debija šajā, ja tā var teikt, eksotiskajā rallijā. Cik sanāca apskatīt rallija maršrutu, tad ātrumposmu garumi ir iespaidīgi (trīs posmu garumi būs virs 30 km, bet viena posma garums būs 42 km). Tik daudz un tik garus ātrumposmus vienā rallijā veikšu pirmo reizi savā karjerā,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Andris Mālnieks.

''Sākotnēji man nebija plāns piedalīties šajā rallijā. Skatoties šī gada provizorisko kalendāru, likās, ka rallija sezona man varētu sākties vien vasarā, taču kādā vēlā vakarā nāca negaidīts piedāvājums no Vlada Jurkevičusa par startēšanu Lapzemes rallijā. Man divreiz nebija jādomā un piekritu.''


Foto: Raimonds Volonts

Līdz šim 28 gadus vecā Jurkevičusa pieredze braukšanā ar R5 automašīnu ir ļoti minimāla – Lapzemes rallijs būs trešais karjerā. Taču savā debijas rallijā (Samsonas rally) ar R5 auto Vladas izcīnīja ceturto vietu, lai arī priekšpēdējā posmā viņš kopvērtējumā bija otrais, piekāpjoties vien Martinam Samsonam.

Mālnieks atzina, ka nedēļas beigās ekipāžai plānojas divu dienu testi Snow Rings kompleksā, bet nākamnedēļ sekos trases pierakstīšana un pašas sacensības. Jāpiebilst, ka šobrīd tuvākajās dienās Lapzemē gaisa temperatūra dienās būs robežās no -11 līdz -14, bet būs naktis, kad gaiss atdzisīs līdz pat -21 grādam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png