profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kaurs pēc testiem ar jauno 'Volkswagen Polo R5' izvirza sev augstus mērķus

Mārtiņš Jankovskis 02.01.2021 - 12:25 Kaurs pēc testiem ar jauno 'Volkswagen Polo R5' izvirza sev augstus mērķus
Foto: Kaur Motorsport

Pirms kāda laika igauņu rallija braucējs Egons Kaurs tika pie jaunas automašīnas. Pateicoties somu uzņēmējam Marku Rautio, Kauram izdevās tikt pie ''Volkswagen Polo R5'' automašīnas. Sportista plānos ir piedalīties vairākās sacensībās, kā arī plānoti vairāki starti pasaules rallija čempionātā WRC3 klasē.

''''Volkswagen Polo R5'' ir bijis dažādu braucēju rokās, kur šis auto sevi ir pierādījis, ka ar to var uzrādīt ļoti labu ātrumu. Tā kā mums ir jāgūst panākumi jau no pirmajām sacīkstēm, ''Polo'' varētu dot labākās iespējas to paveikt. Mūsu galvenais sponsors Marku Rautio deva mums iespēju jaunajā sezonā startēt tieši ar ''Volkswagen Polo R5'','' saka Egons Kaurs.

Marku Rautio ir priecīgs, ka var palīdzēt Kauram, piebilstot, ka viņš ir uzņēmējs jau 40 gadus, tāpēc viņš vēlās dot iespēju Egonam vadīt konkurētspējīgu mašīnu.


Foto: Kaur Motorsport

"Mūsu pirmais mērķis ir četri ralliji - divi ziemas ralliji (Lapzemē un Zviedrijas WRC (šis posms nu jau ir atcelts)), kā arī divi grants WRC posmi Igaunijā un Somijā. Mēs ceram, ka izdosies nobraukt arī Portugāles un Sardīnijas pasaules rallija čempionāta posmus, kā arī Sāremā ralliju,'' iepriekš teica igauņu sportists.

Taču ar automašīnu iegādi nekas nebeidzas. Kaurs aprēķinājis, ka katrs rallijs viņam papildus izmaksās 30 000 eiro, tāpēc igauņu sportists cer uz draugu un citu sponsoru atbalstu.

''Lai arī mums ir automašīna, mums vēl puse no līdzekļiem ir jānodrošina pašiem - ekspluatācijas izmaksas, riepas, degviela, loģistika, ekipāža u.t.t. Tas nozīmē, ka uz katru rallijs mums budžetā joprojām trūkst 30 000 eiro," tā Kaurs.


Foto: Egon Kaur

Pēc automašīnas iegādes Kaurs Igaunijā aizvadīja grants testus, bet pirms jaunā gada igauņu braucējs devās uz testiem Lapzemē.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Pēc testiem Egons Kaurs portālam Go4speed atklāja, ka ''Mūsu ''Rally Estonia'' galvenais sponsors Rautio nolēma, ka, ja mēs 2021.gadā gribam plašāku WRC programmu, tad automašīnas iegādei ir jēga. Pēc auto iegādes mēs veicām apmēram 40 kilometrus garus grants testus Igaunijā, bet nesen Lapzemē veicām vēl vienus testus, kuros nobraucām apmēram 200 kilometrus. Grants testi bija domāti tam, lai pārbaudītu, kā viss strādā, bet Lapzemē jau strādājām pie automašīnas regulējumiem. Priecājos par mūsu progresu, jo mēs sasniedzām labus rezultātus un mums ir vēl idejas, ko varam uzlabot. Ceru, ka pirms Lapzemes rallija varēsim veikt vēl vienus testus, lai viss būtu perfektā stāvoklī.''


Foto: No sportista personīgā arhīva

Nobeigumā Kaurs apstiprināja, ka viņa plānos ir starti Lapzemes rallijā un Zviedrijas WRC aizvietotāja posmā, kā arī Igaunijas un Somijas WRC posmos. Tāpat sportists cer uz startēšanu Portugālē un Sardīnijā. ''Mūsu mērķi ir augsti. Mūs neapmierinās nekas cits, kā kāpšana uz goda pjedestāla,'' nobeidz Kaurs, kurš līdz šim ir startējis 12 WRC posmos, kur labākais rezultāts sasniegts 2020.gada ''Rally Estonia'' (3.vieta WRC3 klasē).

Kaura grants testi:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png