profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks: Ideja piedalīties rallijā Igaunijā ir vienkārša - palīdzēt vietējiem organizatoriem

Go4speed 13.11.2020 - 18:21 Tanaks: Ideja piedalīties rallijā Igaunijā ir vienkārša - palīdzēt vietējiem organizatoriem
Ots Tanaks

Jau ziņojām, ka sestdien Igaunijā norisināsies vienas dienas sacensības - Kehalas rallijs. Sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (trīs posmi pa trīs reizēm). Portāls DirtFish centās noskaidrot, kāpēc Ots Tanaks nolēma startēt šajā rallijā, kura garums būs tikai 56,9 kilometri. Un atbilde ir vienkārša - Tanaks to dara, lai palīdzētu vietējiem automašīnu klubiem un Igaunijas Autosporta savienībai. Viņš to dara, lai palīdzētu sportam savā dzimtenē.

''Šī pasākuma ideja ir palīdzēt vietējiem organizatoriem atrast citu risinājumu sportam. Mēs visi zinām, ka lietas šobrīd pasaulē ir sarežģītas, tāpēc mums jāatrod veidi, kā organizēt rallijus par mazāku budžetu un padarīt tos kompaktākus. Ir jābūt vienkāršākam un lētākam veidam, kā organizēt rallijus. Komanda, kas rīko šo Kehalas ralliju, iepriekš organizēja Viru ralliju, kas man bija pirmais posms pēc garās Covid-19 pauzes (šajā rallijā Tanaks izcīnīja pirmo uzvaru pie Hyundai i20 Coupe WRC stūres),'' iesāk Ots Tanaks.



''Šie organizatori un Igaunijas autosporta savienība saprot nepieciešamību ieviest jauninājumus nākotnē, un to viņi cenšas darīt. Mēs visi saprotam, cik nopietna situācija ir ar vīrusu, bet tajā pašā laikā dzīve nevar pilnībā apstāties. Mēs šobrīd nevaram atgriezties pie normāla rallija, taču kopā ar šiem organizatoriem mēs esam spējuši atrast veidu, kā to izdarīt droši un rentablā veidā," nobeidz Tanaks, kurš piebilda, ka šī ir pēdējā iespēja pirms laikapstākļu maiņas braukt rallijā pa skaistiem rudens ceļiem.

Uz starta izies 14 ekipāžas. Šo ekipāžu vidū būs divas WRC ekipāžas - Georgs Gross (''Ford Fiesta WRC'') un igauņu zvaigzne Ots Tanaks (Hyundai i20 Coupe WRC).

Rallija starts paredzēts 8:43, bet finišs – ap 16:00.

Dalībnieku saraksts - ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png