profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Alūksne organizators: Šobrīd notiek aktīva gatavošanās, tikai nezinam vēl kam

Mārtiņš Jankovskis 29.10.2020 - 20:25 Rally Alūksne organizators: Šobrīd notiek aktīva gatavošanās, tikai nezinam vēl kam
Foto: ASRT Media

Šogad bija plānots aizvadīt divus ziemas rallijus - ''Rally Alūksne'' un ''Rally Sarma''. ''Rally Alūksne'' organizatori šo gadu gaidīja ar lielu prieku un saviļņojumu, jo rallijam bija paredzēts svinēt desmit gadu jubileju. Lai arī kūka bija sagādāta un viesi (sportisti un skatītāji) bija gatavi apmeklēt ''Rally Alūksne'', lai nosvinētu šo jubileju kopā, diemžēl šogad nopūst tortes svecītes nebija lemts.

Desmitajam jubilejas rallijam notika rūpīga gatavošanās, tika ieguldīts milzīgs darbs un finansējums, taču pie šādiem ziemas rallijam nepiemērotiem laikapstākļiem, kādi bija aizvadītajā ziemā, ziemas ralliju nebija iespējams noorganizēt, tāpēc svinības izpalika un abi plānotie ziemas ralliji tika atcelti.


Foto: Raimonds Volonts

Šobrīd Covid-19 pandēmijas dēļ kaut ko plānot tālejoši ir praktiski neiespējami, jo šobrīd situācija koronavīrusa dēļ mainās ik pa dienām, taču ''Rally Alūksne'' organizatori jau ir sākuši gatavoties ''Rally Alūksne'', kas pēc portāla rīcībā esošās informācijas 2021.gadā varētu notikt janvāra otrajā pusē.

Sarunā ar portālu Go4speed viens no ''Rally Alūksne'' organizatoriem Renārs Salaks pastāstīja, ka ''Skaidrs, ka šobrīd nav tie labākie laiki, paskatoties, kas notiek Latvijā un pasaulē. Lai dabūtu kaut nelielu pozitīvismu tajā visā, ir sevi ar kaut ko jānodarbina. Ļoti ceram, ka šis viss, kas saistīts ar ''Covid-19'', drīz norimsies un pie mums atnāks ziema, lai varētu nosvinēt savu desmito notikušo ralliju,'' iesāk Renārs Salaks.


Foto: Raimonds Volonts

Renārs atklāj, ka darbs pie trases gatavošanas lēnām notiek. ''Salīdzinot ar šī gada plānoto ralliju, mēs daudz ko pārtaisām, pārplānojam, lai nebūtu viens pret vienu ar šo gadu. Lai saglabātu pašiem optimismu, ir kaut kas jādara, tāpēc arī šobrīd ejam un darām, lai arī brīžiem motivāciju ir atrast grūti. Skaidrs, ka šobrīd ir grūti kaut ko ļoti plānot, ja nezini, kādi varētu būt ierobežojumi skatītājiem, sportistiem, jo tas nav pasaules vai Eiropas čempionāts, uz kuru sportisti var ierasties savādākā statusā. Šobrīd pārplānojam trasi un optimizējam citas lietas, taču trases kopējais garums plānojas līdz tiem pašiem 100 kilometriem. Ceļi, kā vienmēr, būs interesanti. Būs arī viens pilnīgi jauns ātrumposms, kuru gribējām braukt šogad, bet nesanāca. Būs arī zināmi ceļi. Šobrīd sanāk, ka notiek gatavošanās, tikai pagaidām vēl nezinām, kam tieši gatavojamies,” neziņas pilns ir Renārs.


Foto: Raimonds Volonts

''Rally Alūksne'' komanda piebilda, ka šajā neziņu pilnajā periodā ir jāpadara savs minimālais mājas darbs, lai pēdējā brīdī nesekotu nepatīkami pārsteigumi. ''Viena no svarīgākajām lietām, kāpēc to visu jau darām šobrīd, ir tas, ka, ja pēdējā brīdī viss ir labi – rallijs var notikt, mums ir skaista ziema un ir dalībnieki, kuri var braukt, tad lai neesam situācijā, kad visu šo laiku neesam gatavojušies un tad pēdējā brīdī skrienam pa galvu un kaklu, lai kaut ko noorganizētu. Ir kaut kas jādara, un to arī cenšamies darīt. Kā beigās būs, to rādīs laiks, bet vismaz savu minimālo mājasdarbu mēs būsim paveikuši. Jācer, ka visiem mums, ievērojot visus drošības nosacījumus, kopā izdosies pārvarēt šo melno periodu, lai pēc tam visi kopā varētu tikties Alūksnē un aizvadīt vienu foršu ziemas ralliju. Turamies veseli, esam stipri un ejam uz priekšu!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png