profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristers Cimdiņš: Tādu rezultātu debijas Sāremā rallijā nebijām gaidījuši

Mārtiņš Jankovskis 21.10.2020 - 00:26 Kristers Cimdiņš: Tādu rezultātu debijas Sāremā rallijā nebijām gaidījuši
Foto: Edgars Leonovs

Sāremā rallijā pārliecinošu uzvaru svinēja Georgs Gross ar ''Ford Fiesta WRC'' automašīnu. Šī Grosam bija piektā uzvara Sāremā rallijā. Lielisks rezultāts Kristeram Cimdiņam/Renāram Škenderam (BMW 330i). Šis ekipāžai bija tikai sestais rallijs karjerā (vēl ekipāžas kontā ir vairāki minirallija posmi) un pirmais Sāremā rallijā. Neskatoties uz spēcīgo konkurenci EMV7 klasē (uz starta izgāja 23 automašīnas, no kurām 22 bija BMW), Cimdiņš izcīnīja 23.vietu absolūti un trešo vietu klasē!

Pēc lieliskā rezultāta portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Cimdiņu, lai kopā atskatītos uz aizvadīto ralliju.

Pirmais Sāremā rallijs tev ir veiksmīgi noslēdzies. Ko tu tur redzēji un piedzīvoji?
Jāsaka, ka pirms starta ļoti daudz ko negaidīju no šī rallija, jo šis bija mans pirmais starts šajās sacensībās, taču beigās rezultāts bija negaidīti labs. Pirms tam biju Sāremā kā skatītājs, tāpēc zināju, kādi ceļi mani tur varētu sagaidīt. Jāsaka, ka segums tiešām bija interesants – pa tādu nebija vēl nācies braukt. Mums visi ralliji pagaidām ir kā jaunums, un šis nebija izņēmums. Līdz šim bijām braukuši tikai rallijsprintu, bet šeit braucām pilno distanci.


Foto: rallifotod.eu

Kāds bija mērķis pirms starta?
Mērķis bija braukt un cīnīties, un būt ātrākiem starp BMW, kas nav M3. Bet beigās sanāca pacīnīties arī ar M3 Bija interesanta un sīva cīņa.

Rallijs aizritēja bez piedzīvojumiem?
Līdz šim visos šīs sezonas rallijos bija kaut kādas problēmas, mazas neveiksmes, bet šeit viss aizritēja gludi – izdarījām visu, kas bija mūsu spēkos. Lielu kļūdu nebija un braucām stabili. Platajos ceļos varējām braukt plaši un plūdeni, bet meža ceļi vietām bija samocīti.

Kopumā ar rezultātu un savu parādīto sniegumu esat apmierināti.
Protams. Negaidīti labi viss beigās sanāca. Jā, bija nelielas kļūdiņas, izslīdēšanas, bet kopumā aizvadījām stabilu ralliju. Paldies arī atbalstītājiem un faniem par atbalstu.

Kad pēc Sāremā rallija esmu runājis ar citiem sportistiem, tad visi atklāj, ka tas ir rallijs, ar kuru katru gadu gribas noslēgt rallija sezonu. Kā jums?
(Smejas). Tieši braucot mājās runājām, ka, ja būs iespējas un apstākļi, tad katru gadu mēģināsim piedalīties šajā rallijā. Ļoti patika.


Foto: rallifotod.eu

Protams, šobrīd par nākamo gadu vēl pāragri spriest, bet ko paši gribētu vai domājat braukt?
Pamatā domājam braukt rallijsprintā, Klasika 3000 klasē. Ja sanāks, varbūt nobrauksim kādu lielā rallija posmu. Miniralliju laikam nākamgad nebrauksim, ja nu vienīgi kādā posmā, kas notiks mums blakus.

Tev šis ir otrais gads rallijā. Kā skaties uz savu sniegumu aizvadītajos posmos? Kas ir tās lietas, kas vēl nepadodas?
Noteikti ir vairāk jāstrādā pie stenogrammas, bet kopumā esam apbružājušies un zinām, kas ir kas. Protams, arī tehnika nedaudz ir jāuzlabo – jāuzliek kādi nopietnāki amortizatori. Ir pie kā vēl piestrādāt, un to arī noteikti darīsim.

EMV7 klases rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png