profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žalam pārliecinoša uzvara 'Rally Elektrenai', Vorobjovam 3.vieta un uzvara klasē

Go4speed 12.09.2020 - 18:29 Žalam pārliecinoša uzvara 'Rally Elektrenai', Vorobjovam 3.vieta un uzvara klasē
Žala/Mālnieks. Foto: Paulius Dauksevičius

Pēc pirmās dienas diviem superspeciālajiem ātrumposmiem sestdien sportistiem bija jāveic atlikušie astoņi grants ātrumposmi (98,62 km).

Jau ar pirmajiem posmiem Vaidotas Žala ar Andri Mālnieku apliecināja savu favorītu statusu, uzvarot pirmajos četros rīta ātrumposmos. Pēc četriem posmiem otrajā vietā bija Martinas Samsonas ar savu jaudīgo pilnpiedziņas ''BMW M3X E46'', taču vēlāk sportists izstājās tehnisku iemeslu dēļ. Trešais tobrīd bija Dominikas Butvilas, kurš vienā no rīta posmiem pārsita mašīnas riteni. Ceturto vietu ieņēma Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuri par divu minūšu kavējumu laika kontrolē saņēma 20 sekunžu sodu.

Pēc sešiem posmiem līderis bija Žala, kuram sekoja Butvilas un Vorobjovs. Neveiksmīga rīta sekcija bija vairākiem vadošajiem lietuviešu braucējiem – Vitautas Švedas pēc sestā dopa tehnisku problēmu dēļ zaudēja četras minūtes minūtes un 22 sekundes, bet Giedrius Notkus atpalika gandrīz piecas minūtes.

Arī nākamajos divos posmos ātrākais bija Žala, kuram minūti un septiņas sekundes tobrīd zaudēja Butvilas, bet trešais joprojām bija Vorobjovs, kurš abiem ''Škoda Fabia R5'' braucējiem zaudēja minūti un 43 sekundes.

Arī noslēdzošajos divos posmos nekas vairs būtiski nemainījās un Žala izcīnīja savu kārtējo uzvaru Lietuvas čempionātā. Otrais palika Butvilas, bet trešie – Vorobjovs/Pūķis, kuriem pārliecinoša pirmā vieta LARČ3 klasē, tuvāko sekotāju Ramūnu Čapkausku apsteidzot par vairāk nekā divām minūtēm. 2WD klasē pārliecinoši ātrākais Justas Tamašauskas.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png