profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvā startē rallijs 'Elektrenai', Žala/Mālnieks maina plānus

Go4speed 11.09.2020 - 10:52 Lietuvā startē rallijs 'Elektrenai', Žala/Mālnieks maina plānus
Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Piektdien ar pirmajiem diviem ātrumposmiem startēs ''Rally Elektrenai'' rallijs, kas būs Lietuvas rallija čempionāta trešais posms. Kopvērtējumā, kad veikti divi ralliji, līderi ir Vaidotas Žala ar stūrmani Andri Mālnieku, kuri izcīnījuši divas uzvaras. LARČ3 klasē trešie pagaidām ir Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuri savas klases līderim zaudē 14 punktus.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Jau ziņojām, ka, lai taupītu budžetu Dakaras rallijam, Žalas ekipāža šajā rallijā bija plānojusi veikt tikai pirmos divus ātrumposmus un pēc tam neturpināt sacensības. ''Rallija nolikums paredz to, ka sezonas beigās mīnusojās viens sliktākais rallija rezultāts. Ja mēs šajā ''Rally Elektrenai'' vispār neizejam uz starta, tad sezonas beigās mīnusosies nost kāds no iepriekš veiktajiem rallijiem. Līdz ar to mums šajā posmā ir jāpārbrauc vismaz pāri starta estakādei, lai skaitītos, ka esam startējuši šajā rallijā. Varu atklāt, ka mēs plānojam veikt pirmās dienas divus Superspeciālos ātrumposmus, pēc kā mēs tālāk ralliju vairs neturpināsim.'' Arī pilots piebilda, ka ekipāža sarēķinājusi, ka, ja šajā rallijā tā iegūst 0 punktus, tad sezonas noslēdzošajā posmā tā joprojām var sev nodrošināt čempiontitulu.


Foto: Jānis Asaris

Taču šonedēļ noskaidrojās, ka Žala/Mālnieks tomēr veiks pilnu distanci. Kā atzina Andris, tad šādas darbības var interpretēt kā “Nesportiska rīcība”, tāpēc ekipāža veiks pilnu distanci.

Atgādināsim, ka trešdien kļuva zināms, ka sakarā ar ''Covid-19'' pandēmiju ir atcelta 2020.gada LR Kausa izcīņas rallijsprintā un ''Historic'' 3. posma ieskaite rallijā ''Elektrenai''.

Šobrīd nav zināms, cik kopā ekipāžas izies uz starta ''Rally Elektrenai'' (sākotnēji kopā ar rallijsprinta un ''Historic' klases braucējiem to skaits bija virs 80), taču starta sarakstā atrodami gandrīz visi spēcīgākie Lietuvas rallija čempionāta braucēji.


Foto: Dace Janova

Ar pirmo numuru startēs Vaidotas Žala, kuram sekos Dominikas Butvilas. Šie abi braucēji startēs ar ''Škoda Fabia R5''. Trešais starta numurs piešķirts Jānim Vorobjovam. Augstas sestais numurs būs Martinam Samsonam, kurš šogad pirmo reizi startēs ar savu jaudīgo pilnpiedziņas BMW M3X E46. Lietuvas rallijsprinta ieskaitē pirmo ralliju šogad aizvadīs lietuvietis Vitalijus Plastininas (Peugeot 208 N5), kura stūrmanis būs Artūrs Šimins.

Pavisam kopā sportistiem divās dienās būs jāveic desmit ātrumposmi – divi pilsētas posmi piektdien (2,6 km) un astoņi grants ātrumposmi sestdien (98,62 km).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png