profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport boss Vilsons avarē paša rīkotajā rallijā

Go4speed 26.08.2020 - 23:14 M-Sport boss Vilsons avarē paša rīkotajā rallijā
Foto: Ian Buttery

Pagājušajās brīvdienās Lielbritānijā tika aizvadītas rallija sacensības ''M-Sport Return to Rally Stages'', kas notika Greistokā, kas, kā zināms, ir M-Sport mājvieta. Šis bija rallijs, kurā uz starta izgāja ekipāžas, kuras startēja ar M-Sport rūpnīcā būvētām automašīnām. Pavisam kopā uz starta izgāja vairāk nekā 40 ''Ford'' rallija automašīnas, starp kurām bija 11 WRC un 18 R5 automašīnas.


Foto: Drew Gibson

Pavisam kopā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi (60 km). Uzvarot piecos no sešiem ātrumposmiem, ātrākais bija bijušais WRC pilots Metjū Vilsons (''Ford Fiesta WRC''), taču sportista rezultāts, tāpat kā otrās vietas ieguvēja Rīsa Jīta (''Ford Fiesta Rally2'') un Adriena Formaksa (''Ford Fiesta Rally2''), absolūtajā kopvērtējumā netika ņemts vērā, jo visi šie trīs braucēji pārstāvēja M-Sport rūpnīcas komandu.

Līdz ar to uzvara pienācās Frenkam Bērdam (''Ford Focus RS WRC '07''), kurš par 24 sekundēm apsteidza Hagu Hunteru (''Ford Fiesta R5'').


Foto: M-Sport

Jāpiebilst, ka par ''0'' ekipāžu šajā rallijā brauca 1994.gada Anglijas rallija čempions, M-Sport boss Malkolms Vilsons, kura rīcībā bija ''Ford Escort''. Diemžēl ceturtajā posmā britu pilots piedzīvoja avāriju.


''Izbraucot no līkuma, izbraucu nedaudz par platu. Tobrīd viens ritenis brauca pa zāli, taču es par to neuztraucos. Turpināju uzņemt ātrumu. Domāju, ka biju jau ielicis ceturtajā pārnesumā, kad zālē bija bedre. It ka parasta situācija, taču tajā brīdī man tika nolauzts mašīnas ritenis, kā rezultātā mašīna nobrauca no ceļa un ielidoja kokos. Uzmetām vairākus kūleņus. Vēlāk spēju turpināt braukt, taču mašīnas virsbūve bija cietusi. Jebkurā gadījumā mašīnas skaņa ir kaut kas īpašs. Tas ir kā mūzika. Bet, ja godīgi, tad tas ir grūtāks darbs, nekā to atceros,'' saka Malkolms Vilsons.

Rallija rezultāti:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png