profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Evans: Kokos ielidojām lielā ātrumā, taču mašīnas bojājumi ir kosmētiski (VIDEO)

Go4speed 26.08.2020 - 13:27 Evans: Kokos ielidojām lielā ātrumā, taču mašīnas bojājumi ir kosmētiski (VIDEO)
Foto: Ekrānšāviņš

Louna-Eesti rallija piektajā ātrumposmā iespaidīgu avāriju ar ''Toyota Yaris WRC'' automašīnu piedzīvoja Elfins Evans no Toyota komandas. Pēc četriem ātrumposmiem Evans ieņēma ceturto vietu, taču piektajā posmā viņš avarēja, tādējādi izstājoties no rallija.


Foto: @kErtsMaris

''Iebraucu līkumā nedaudz par ātru. Redzēju, ka iekšmalā ir gara zāle, taču nolēmu turēt savu līniju. Visticamāk, tajā vietā biju riepas tiesas platumā no ceļa, taču tajā vietā bija paslēpies koka celms. Kad tu brauc tik lielā ātrumā, tur nav iespēja kaut ko izdarīt. Mēs ielidojām kokos braucot ar piekto vai sesto pārnesumu. Tas bija ātri,'' avāriju atceras Elfins Evans.


Foto: @kErtsMaris

Lai arī avārija izskatījās iespaidīga, pilots atzina, ka viņiem nekas nekaiš, jo auto lieliski veica savas drošības funkcijas. ''Mēs zinām, ka šīs mašīnas ir drošas, un šādas avārijas to tikai vēlreiz apstiprina. Automašīnas bojājumi ir kosmētiski. Ņemot vērā, ka ielidojām kokos, ļoti daudz cieta mašīnas ārpuse, taču drošības konstrukcija kopā turējās lieliski.''


Foto: @kErtsMaris

Savu redzējumu par avāriju stāsta Evansa stūrmanis Skots Martins. ''Drošības jostas paveica savu darbu. Visa mašīnas drošība paveica savu darbu Jā, nedaudz sāp, taču tas ir no siksnām. Tas arī viss. Lielākā lieta šajā avārijā man bija šoks. Kad jūs kaut kam trāpāt, kas paslēpies zālē, jūs to vienkārši negaidāt. Kad mašīna slīd, jūs jau varat sākt aizdomāties, ka kaut kas (avārija) var notikt, tāpēc jūs tam esat gatavs. Bet šī avārija bija kā iemests spridzeklis automašīnā. Vienā brīdī viss ir labi, bet jau nākamajā seko milzīgs troksnis un automašīna atrodas uz sāniem un prom no ceļa,” tā Skots Martins.

Automašīna pēc avārijas:


Video: Kevin Tikenberg
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png