profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuviešu ekipāža 'Samsonas Rally Rokiškis' piedzīvo bīstamāko momentu karjerā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 12.08.2020 - 07:36 Lietuviešu ekipāža 'Samsonas Rally Rokiškis' piedzīvo bīstamāko momentu karjerā (VIDEO)
Foto: Armandas Knezys

Lietuvas ''Samsonas Rally Rokiškis'' bīstamu momentu rallija pirmās dienas pirmajā ātrumposmā piedzīvoja lietuviešu ekipāža Marius Žiukelis/Steponas Kriaučiūnas (BMW 325i E36). Ekipāža kādā no ātriem un viltīgiem līkumiem nobrauca no ceļa, kā rezultātā liels koka stabs izlidoja cauri mašīnas priekšējam stiklam. Par laimi, stabs ielidoja starp pilotu un stūrmani, kā rezultātā sportisti palika sveiki un veseli.

Sarunā ar portālu Go4speed ekipāžas pilots Marius Žiukelis stāsta, ka ''Tajā līkumā bija gan ātrums par lielu, gan nepareizi pierakstīts līkums. Mēs nebijām ņēmuši vērā to, ka tajā līkumā varētu atrauties mašīnas riteņi, kā rezultātā mums pazuda saķere. Tā kā tajā līkumā sanāca gan pa lielu ātrums, gan neprecīzs pieraksts stenogrammā, gan arī trajektorija.''


Foto: Armandas Knezys

Jautāts par koka stabu, kas ielidoja automašīnas salonā, pilots piebilda, ka "Jau līkumā mēs sapratām, ka izbrauksim ārpus trases, tāpēc jautājums bija, vai mēs apgāzīsimies vai nē. Koka stabs bija pārsteigums. Mēs ietriecāmies žogā un salauzām stabu. Parasti tas koka stabs būtu aizlidojis prom, taču šis koka stabs bija savienots ar metāla stiepli. Iespējams, tā stieple ieķērās zem mašīnas, kā rezultātā tas koka stabs ielidoja mašīnas salonā. Tas trieciens bija ļoti ātrs un negaidīts, tāpēc mums nebija iespējas ne reaģēt, ne izdarīt kaut ko citu."

Pilotam šis ir otrais gads rallijā. Pilots atklāja, ka šis līdz šim bija viņa bīstamākais brīdis rallijā. ''Jā, šis bija līdz šim mans bīstamākais moments manā rallija karjerā. Mēs rallijā piedalāmies tikai otro sezonu, un tā bija mūsu nopietnākā avārija, kā arī tas bija pirmais rallijs, kurā startējām pēc Rally 2 sistēmas,'' nobeidz sportists, kurš pagājušajā gadā rallijsprintā Saldus izcīnīja 2.vietu 2WD klasē.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png