profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapi ilgi gaidītā atgriešanās pie WRC auto stūres ilgst vien 300 metrus

Go4speed 08.08.2020 - 18:13 Lapi ilgi gaidītā atgriešanās pie WRC auto stūres ilgst vien 300 metrus
Foto: se_rallyWRC

Kamēr Hyundai un Toyota ik pa laikam aizvada testus un gatavojas WRC sezonas turpinājumam, M-Sport komanda kopš Meksikas WRC rallija, kas notika marta vidū, vēl nav aizvadījusi testus.

Šajās brīvdienās M-Sport pilots Esapeka Lapi bija nolēmis startēt Somijā notiekošajā ''Jämsän Äijät'' rallijā, kur pilots bija nolēmis startēt ar somu komandas JanPro Racing īpašumā esošo jaunās paaudzes ''Ford Fiesta RS WRC'' automašīnu. Taču diemžēl piektdien notikušajos testos automašīnai radās dzinēja defekts, tādējādi Lapi palika bez iespējas aizvadīt gan testus, gan piedalīties sacensībās.

''Protams, esmu vīlies. Bet jāsaprot, ka šādas lietas tehniskajos sporta veidos var notikt. Mēs te neko nevaram izdarīt. Detaļu, kas jānomaina, nevar atrast laikā, tāpēc mēs nevaram novērst bojājumus. Šāda mašīna Somijā ir tikai viena, tāpēc mums nav iespēja paņemt citu mašīnu vai nomainīt detaļu. Neesmu braucis ar rallija mašīnu jau ļoti ilgi. Pat neatceros, kad esmu bijis tik ilgu laiku ārpus rallija mašīnas,'' sarunā ar portālu DirtFish saka Esapeka Lapi.


Foto: Henri Vuorinen Photography

Lapi piebilda, ka viņam esot dažas idejas, lai aizvadītu testus. ''Mums ir dažas idejas un plāni. Mēs centīsimies salabot šo auto un tad dosimies ar to braukt, jo viss, ko šajos testos paspēju nobraukt, bija 300 metri. Sanāca maza iesildīšanās un tad viss beidzās.''

Sestdien notikušajā rallijā, kurā bija jāveic trīs ātrumposmi (24 km), ātrākais bija Miko Heikila (''Škoda Fabia R5''), kurš par 5,3 sekundēm apsteidza Eriku Pietarinenu (''Škoda Fabia Rally2 evo''). Jāpiebilst, ka abi šie somu piloti nākamnedēļ būs redzami ''Rally Liepāja''.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png