profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LRČ sezona sākas ar 'Rally Rokiškis', kas pulcē spēcīgu dalībnieku sastāvu

Go4speed 29.07.2020 - 10:01 LRČ sezona sākas ar 'Rally Rokiškis', kas pulcē spēcīgu dalībnieku sastāvu
Martinas Samsonas testos. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Ar ''Samsonas Rally Rokiškis'' ralliju piektdien un sestdien Lietuvā tiks dots starts Lietuvas rallija čempionāta 4.posmam, kā arī pirmajam Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posmam.

Pirmie divi Lietuvas rallija čempionāta posmi, tāpat kā Latvijā, ziemai neraksturīgu laikapstākļu dēļ tika atcelti. 10.-11.jūlijā Lietuvā norisinājās ''Rally Žemaitija'', kas bija pirmais notikušais čempionāta posms. Tajā uzvaru svinēja Vaidotas Žala/Andris Mālnieks.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Šajā nedēļas nogalē Zarasai un Rokišku ceļos norisināsies ''Samsonas Rally Rokiškis''. Dalību šim rallijam apstiprinājušas 82 ekipāžas, no kurām 58 startēs Lietuvas rallija čempionāta ieskaitē, bet 23 ekipāžas cīnīsies par punktiem LRČ ieskaitē.

Ar pirmo numuru startēs ''Hyundai Motorsport'' rūpnīcas komandas pilots Nikolajs Grjazins (''Hyundai NG i20 R5''). Otrais starta numurs pēdējo divu gadu šī rallija uzvarētājam Vaidotam Žalam, kurš startēs ar Andri Mālnieku (''Skoda Fabia R5''). Trešais starta numurs pieredzējušajam somu braucējam Tēmū Asunmā (''Skoda Fabia Rally2 Evo''), kurš šogad šajā rallijā startēs jau ceturto reizi. Asunmā ir 2015. un 2016.gada Somijas SM2 klases čempions, kā arī 2017. un 2019.gada čempions SM1 klasē.


Tēmu Asunmā. Foto: Foto: Meritapix

Lai arī ceturtais starta numurs piešķirts 2018.gada LRČ čempionam Valērijam Gorbanam ar ''BMW-Mini John Cooper Works WRC'' automašīnu, pēc portāla rīcībā esošās informācijas ukraiņu sportists pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ šajā rallijā nestartēs. Ar piekto starta numuru startēs Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis, kuri ''Rally Žemaitija'', demonstrējot ātru un skaistu braukšanu, izcīnīja augsto otro vietu, piekāpjoties tikai Žalam ar ''Skoda Fabia R5'' automašīnu. Bez pārējiem vadošajiem lietuviešu rallija braucējiem vēl uz starta izies igaunis Ranno Bundsens (Mitsubishi Lancer Evo VII), poļi Roberts Kočiks (''Ford Fiesta R5'') un Mariušs Zapala (''Skoda Fabia R5''), soms Arto Soininens (''Ford Fiesta R5'') u.c.


Vorobjovs testos. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Patīkami, ka pēc divu gadu pauzes rallijā nolēmis atgriezties Guntis Lielkājis (''Mitsubishi Lancer Evo IX''). Nesen sportists aizvadīja testus, pēc kuriem braucējs atzina, ka ir noķertas sen aizmirstas emocijas.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

2WD klasē pavisam kopā uz starta izies 44 ekipāžas, kur noteikti par uzvaru cīnīsies abi galvenie ''Rally Žemaitija'' varoņi - Mārtiņš Sesks (''Ford Fiesta Rally4'') un Justas Tamašauskas (''BMW M3''). Atgādināsim, ka ''Rally Žemaitija'' tikai noslēdzošajā posmā (šis bija ātrs ātrumposms) Tamašauskas ar savu gandrīz divreiz jaudīgāko automašīnu apsteidza Sesku.


Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Vēl 2WD klasē brauks tādi braucēji kā 2019.gada Somijas rallija čempionāta SM3 klases čempions Sami Pajari (''Ford Fiesta Rally4''), igaunis Gregors Jēts, Reinis Nitišs (''Ford Fiesta Rally4'') u.c. Kā noskaidroja portāls Go4speed, tad Reinis, kurš šajā rallijā startēs kopā ar Ralfu Igaveņu, nesen pārdeva savu ''Ford Fiesta R2T'' automašīnu un vietā iegādājās jauno ''Ford Fiesta Rally4''.


Nikolajs Grjazins

Pavisam kopā ''Samsonas Rally Rokiškis'' dalībniekiem būs jāveic 16 ātrumposmi ar kopējo garumu 138 kilometri, bet LRČ dalībniekiem būs jāveic 13 ātrumposmi (118 km).

Rallija biļetes var iegādāties ŠEIT, kuras vēlāk rallija centrā ir jāapmaina pret ieejas kartēm. Tāpat ieejas biļetes varēs iegādāties ātrumposmos. Biļetes cena ir 15 eiro. Atklāšanas un noslēguma ceremoniju vadīs Oskars Kaņeps-Kalniņš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png