profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Uldis Briedis: Cīņa ar lietuvieti Seskam deva iespēju turēt augstu braukšanas tempu

Go4speed 13.07.2020 - 08:41 Uldis Briedis: Cīņa ar lietuvieti Seskam deva iespēju turēt augstu braukšanas tempu
Foto: Rally Žemaitija

LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis ralliju “Žemaitija 2020” noslēdza kā ātrākā starp priekšpiedziņām un septītā kopvērtējumā.

M.Seska/ R.Franča ekipāža startēja ar Ford Fiesta Rally4 priekšpiedziņas automašīnu. Konkurence bija apjomīga, jo vairāk kā puse sacensību dalībnieku startēja tieši ar vientilta piedziņas automašīnām. Vislielākā cīņa notika ar lietuvieša Justas Tamašauskas ekipāžu, kura BMW M3 ir vismaz pusotru reizi jaudīgāks, un šāds konkurents lika uzturēt augstu braukšanas tempu. Rallija noslēgumā M.Seska/R.Franča ekipāža tuvāko sekotāju ar priekšpiedziņu apsteidza par 1 minūti 40 sekundēm, bet starp visām vientilta piedziņas automašīnām Mārtiņš ieņēma 2.vietu. Jāpiebilst, ka pirms noslēdzošā posma Sesks starp visām vientilta automašīnām bija līderis.


Tamašauskas ekipāža. Foto: Alfonsas Rakauskas Photography

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas pilots: ''Šī bija ideāla sacīkste, kurā kopā ar stūrmani un treneri saslīpēt nianses. Pie stūres jutos lieliski, un pēdējā ātrumposmā abi ar Renāru jau plati smaidījām.''

''Gandarījums ir. Ātrumu un sadarbību, ko attīstījām līdz sacensību beigām, var saukt par lidojumu. Mūsu galvenais uzdevums tagad ir krāt kilometrus sacensību režīmā. Man kā stūrmanim sacensības ir vislabākais treniņš, kas pārbauda psiholoģisko sagatavotību situācijām, kurās jārisina tieši sacensību laikā,” atzīst Renārs Francis, LMT Autosporta Akadēmijas stūrmanis.

LMT Autosporta Akadēmijas rallija ekipāžas treneris Uldis Briedis: "Rallijā “Žemaitija 2020” startējām ar mērķi saprast situāciju pēc ilgās sacensību pauzes. Cīņa ar lietuvieti deva iespēju turēt augstu braukšanas tempu un apzināt nianses, pie kurām treniņos vēl jāpiestrādā. Ideāla sacensība!”


Foto: Rally Žemaitija

Ekipāža startēja ar divdesmit ceturto kārtas numuru 2WD grupā un veica pilnu sacensību distanci jeb MAXI posmu. Sacensībās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – simtu divdesmit ekipāžas, un sniedza lieliskas treniņa iespējas, gatavojoties plānotajiem startiem Latvijas un pasaules rallija čempionāta posmos.

Sezonas turpinājumā M. Seska/R. Franča ekipāža plāno startēt trijos Latvijas rallija čempionāta ieskaites posmos – “Rally Liepāja”, “Samsonas Rally” un “Lõuna-Eesti Ralli”, kā arī pasaules rallija čempionātā junioriem – Igaunijas, Vācijas un Sardīnijas posmos.

Rallija rezultāti:
1. flag 
Žala/Mālnieks
Škoda Fabia R5 

2. flag Vorobjovs/Pūķis
Mitsubishi Lancer Evo
+1:24.5
3. flag Notkus/Strižanas
Mitsubishi Lancer Evo IX 
+1:30.8
4. flag Švedas/Sakalauskas
Mitsubishi Lancer Evo X +3:36.3
5. flag Kocik/Wach
Ford Fiesta R5 +4:28.8
6. flag Tamašauskas/Šmigelskas  
BMW M3 E46 Compact +4:50.9
7. flag Sesks/Francis
Ford Fiesta Rally4 +4:56.7
8. flag Malaševičius/Varža
Mitsubishi Lancer Evo X
+5:02.9

Informāciju sagatavoja:
Ieva Hmieļevska
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png