profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žurnālists: Koronavīruss izplatījās Dakaras rallijā, bet ārsti nespēja noteikt slimību

Go4speed 19.04.2020 - 01:29 Žurnālists: Koronavīruss izplatījās Dakaras rallijā, bet ārsti nespēja noteikt slimību
Foto: Motorsport.com

Kā ziņo motorsport.com, tad vairāki cilvēki, kuri bija Dakaras rallijā, atklājuši, ka koronavīrusa infekcija izplatījās tieši bivokā. Toreiz ārsti nespēja noteikt slimības raksturu. Tikai tagad kļuvis zināms, ka sportisti, mehāniķi un žurnālisti, kas strādāja janvāra sacīkstēs, varēja pārnēsāt koronavīrusu un aplipināt viens otru.

Dakaras rallija uzvarētājs Karloss Sainss radiostacijai Cadena Ser atzina, ka rallijreida laikā starp sacensību dalībniekiem plosījās koronavīrusa epidēmija. ''Kaut kādā brīnumainā kārtā es no tā izvairījos,'' saka Karloss Sainss. ''Mehāniķi inficējās ar kaut ko ārkārtīgi grūti diagnosticējamu. Manā komandā bija viens mehāniķis, kuram bija pneimonija. Atpūtas dienā viņam kļuva sliktāk, bet patiesībā viņš visu iepriekšējo nedēļu bija slims. Pēc tam viņš saslima arī otrajā nedēļā, kā rezultātā viņš tika pieslēgts pie mākslīgā plaušu ventilācijas aparāta. Nešaubos, ka tas bija koronavīruss."

Cits upuris bija spāņu žurnālists Hesus Kaleha, kurš kopā ar komandām brauca pa visu Dakaras maršrutu. ''Kad jutos slikti, ārsts teica, ka man ir kaut kas līdzīgs gripai. Faktiski tieši tie paši simptomi tika novēroti pusei no cilvēkiem, kas bija bivokā,” sarunā ar laikrakstu El Confidencial teica Hesus Kaleha.


Dakaras rallija uzvarētājs Karloss Sainss. Foto: Dakar.com

''Slimības kulminācija notika atpūtas dienā. Nevarēju pat piecelties kājās - man palīdzēja dēls. Es nevarēju paēst. Vēlāk man kļuva labāk, bet vēl dažas dienas jutos slikti. Visi mehāniķi apkārt klepoja. Tas turpinājās vairākas dienas, un tad mēs sākām lasīt ziņas, ka tādi paši simptomi esot koronavīrusam.''

''Dakaras rallijā strādājošie ārsti nevarēja saprast notiekošo. Ārsts, kurš strādāja organizatoru komandā, man teica, ka pusei dalībnieku bija šādi simptomi, ieskaitot dažus sacensību līderus.''

Jāatzīmē, ka rallijreida laikā neviens neziņoja par dalībnieku masveida saslimšanām. Šī gada Dakaras rallijs notika janvārī Saūda Arābijā, bet pirmie apstiprinātie koronavīrusa gadījumi Ķīnā tika reģistrēti decembrī. Kopš tā laika infekcija izplatījusies visā pasaulē.

Tagad pandēmijas dēļ ir atceltas visas pavasara sacensības, un ir apšaubīta nākamā gada Dakaras rallija norise, jo atbildīgie organizatori, kuriem jāsastāda rallija maršruts, šobrīd robežu slēgšanas dēļ nespēj iekļūt Saūda Arābijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png