profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallijs priecēs ar spēcīgu dalībnieku sastāvu

Go4speed 23.12.2019 - 23:02 Dakaras rallijs priecēs ar spēcīgu dalībnieku sastāvu
Foto: X-raid Team

Pirmo reizi no 5. līdz 17. janvārim Saūda Arābijas teritorijā norisināsies Dakaras rallijs. 12 ātrumposmos sporta režīmā sportistiem būs jāmēro 5097 kilometru gara distance (ar pārbraucieniem kopējais distances garums būs 7856 kilometri).

Zināms, ka kopā uz starta 2020.gada Dakaras rallijā izies 557 sportisti no 53 dažādām valstīm. Sacensībās uz starta kopā izies 351 tehniskās vienības - 170 motocikli un kvadracikli, 134 automašīnas un SSVs, kā arī 47 smagās mašīnas.

Motociklu ieskaitē startēs visi spēcīgākie braucēji no iepriekšējiem gadiem. Savu 2019. gada izcīnīto uzvaru centīsies nosargāt Tobijs Praiss, kuram noteikti sīvu pretestību izrādīs viņa KTM komandas biedri Matiass Valkners un Sems Sanderlends, kuri pirms gada izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu.


Tobijs Praiss

Vieglo automašīnu klasē, kā ik katru gadu, favorītu uz uzvaru ir daudz. Pie favorītiem jāpieskaita ''Toyota Gazoo Racing SA" vienība, kuras sastāvā brauks šī gada Dakaras rallija uzvarētājs Nasers Al-Atija (trīs uzvaras Dakaras rallijā) un pieredzējušais Žinels de Viljērs. Tāpat šīs vienības sastāvā debiju piedzīvos divkārtējais F1 pasaules čempions Fernando Alonso, kura stūrmanis būs savulaik motociklu klasē panākumus guvušais Marks Koma.


Foto: toyotagazooracing.com

Toyota komandas sīvākie konkurenti būs "X-Raid" komanda, kuras sastāvā brauks tādi vīri kā Karloss Sainss (divkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs), Stefans Peteransels (septiņkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs), Orlando Terranova u.c. Pieredzes bagātais Nani Roma, kurš Dakaras rallijā startē kopš 1996.gada (vieglo automašīnu klasē izcīnījis vienu uzvaru), šogad startēs ar Borgward BX7 DKR EVO automašīnu.


Nani Romas automašīna. Foto: somosdakar.com

Tāpat noteikti jāpiemin divi bijušie WRC piloti – Halids Al-Kasimi un mājinieks Jazīds Al-Radži, kuriem šie ceļi nav sveši un kuri ar katru gadu Dakaras rallijā uzrāda aizvien labākus rezultātus.

Patīkami, ka 2020.gada Dakaras rallijā uz starta izies vairākas lietuviešu ekipāžas. Uz starta redzēsim Benediktu Vanagas (Toyota Hilux, šogad 11.vieta), Vaidotas Žala (Mini All4Racing, šogad 12.vieta), Antanas Juknevičus (Toyota, šogad 35.vieta, bet pirms gada – 12.vieta), Gintas Petrus (Toyota Hilux, līdz šim Dakaras rallijā startēja trīs reizes) un debitants Edvinas Juškausks (Toyota Hilux).


Vaidotas Žalas automašīna. Foto: Josvydas Elinskas

Saūda Arābijā būs pārstāvēts arī Latvijas karogs. Ar Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) izdotu licenci startēs Oļegs Uperenko, kurš būs stūrmanis Krievijas pilotam Aleksandram Dorosinskim. Iepriekš tika ziņots, ka šī ekipāža startēs ar Latvijas komandas "Sports Racing Technologies" bagiju, taču beigās šie braucēji pievienojās vācu vienības "X-Raid" rūpnīcas komandai, startējot ar "Mini" automašīnu.

Smago automašīnu ieskaitē atkal favorītu lomā būs krievu "Kamaz" komanda, kuras sastāvā startēs iepriekšējo trīs gadu uzvarētājs Eduards Nikolajevs, kā arī Dmitrijs Sotņikovs, Andrejs Karginovs un Antons Šibalovs. Vēl pie favorītiem jāmin tādi spēcīgi piloti kā Alešs Lopreiss, Sargejs Vjazovičs no baltkrievu MAZ rūpnīcas komandas, Martins Maciks un citi.

Pilns dalībnieku sastāvs ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png