profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Steisijs par šī gada rallijreidu: Dakaras rallija izveidotājs kapā apgrieztos otrādi

Go4speed 31.01.2017 - 23:21 Steisijs par šī gada rallijreidu: Dakaras rallija izveidotājs kapā apgrieztos otrādi
Hans Steisijs. Foto: EVM Rally Team

Bijušais Dakaras rallija uzvarētājs smago automašīnu klasē Hans Steisijs, kurš šogad smago automašīnu klasē ierindojās devītajā vietā, atzinis, ka 2017.gada Dakaras rallijs esot bijis sliktākais, kādā viņš ir startējis.

58 gadus vecais sportists pēc rallija bija atklāts un tiešs. ''Viss rallijs bija slikti organizēts. Šis man bija 12.rallijs, un daudzas lietas šeit dara nepareizi. Tagad rallijs kļuvis ļoti komerciāls - viņi mums lika doties uz vienu ātrumposmu naudas dēļ. Dakaras rallija izveidotājs Tjerī Sabins kapā apgrieztos otrādi. Toreiz tas bija sports, nevis naudas pelnīšana, bet tagad viss tiek darīts, lai organizatori pelnītu naudu. Šogad šīs bija vissliktāk noorganizētās sacīkstes, kādās jebkad esmu braucis, ieskaitot mazos rallijus," stāsta Hans Steisijs.

Steisijs vienā no ātrumposmiem ātrumkārbas defekta dēļ zaudēja vairākas stundas, tādējādi no septītās pozīcijas atkrītot uz trīspadsmito. Rezultātā viņam nākamo posmu bija jāstartē no beigām, kas būtu bijis ļoti bīstami.


Foto: Motorsport.com

Pēc noteikumiem ātrākās ekipāžas rallija laikā trīs reizes drīkst lūgt, lai viņu starta pozīciju izmaina, tādējādi nokļūstot priekšā lēnākām mašīnām. Sportistam to arī atļāva darīt, taču pēc vienas dienas viņam tika paziņots, ka trasē viņš varēs doties tikai no pašām beigām.

"Veikuši 1100 kilometru pārbraucienu, vakarā ieradāmies bivokā un saņēmām starta sarakstu, kurā ieraudzījām, ka mums jāstartē kā 99. mašīnai. Tas ir ļoti bīstami, jo ātruma atšķirības starp mūsu un lēnākajām mašīnām var būt pat 80-90 km/h. Beigās mums tomēr atļāva startēt no 12.starta vietas. Pēc 160 kilometrus gara pārbrauciena atbraucām uz nākamā posma starta, kur bijām gatavi doties trasē. Taču pēkšņi mūs apturēja un teica, ka mēs nevaram braukt. Mums bija 20 minūtes gara diskusija, taču pēc visiem strīdiem mums aizliedza braukt posmu, kuru zināju ļoti labi.''

Sportists bija ļoti sašutis un nolēma izstāties. Sportists apgriezās un devās atpkaļ uz bivoku. "Viņi neko nedarīja. Mēs uzskatījām, ka braukt aizmugurē būtu pārāk bīstami. Pēc stundas organizatori mums pazvanīja un pateica, ka tomēr varam startēt pusstundu aiz pēdējās mašīnas. Taču viņi nesaprata, cik liels ir vadošo mašīnu ātrums, sevišķi smilšu posmos. Citi dalībnieki un arī skatītāji tobrīd negaidītu, ka trasē vēl braukšu es. Tas būtu pārāk bīstami. Bet tagad viņi gribēja, lai atgriežos. Viņi gribēja atvainoties, taču man rallijs bija beidzies."


Foto: Motorsport.com

''Biju nikns un gribēju raudāt, taču es nekad neraudu. Pusgadu trenējos pa astoņām stundām nedēļā. Tas ir dārgs sports, tāpēc, ko lai saka pēc kaut kā tāda?''

Jāatzīmē, ka beigās organizatori tomēr nolēma Steisijam par šo neveikto ātrumposmu ļaut saglabāt 13.vietu, kā arī atļāva turpināt ralliju, ko arī sportists beigās darīja, izcīnot devīto vietu, no līdera atpaliekot vairāk nekā trīs stundas.
Komentāri
faateris 01.02.2017 10:41
tā vienkārši vairs nav dakāra, kopš nenotiek Āfrikā.....
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png