profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Silk Way' rallijreidā Peteransels avarē, Vilcānam Krievijas čempionātā 2.vieta klasē

Go4speed 14.07.2016 - 23:13 'Silk Way' rallijreidā Peteransels avarē, Vilcānam Krievijas čempionātā 2.vieta klasē
Peteransela auto pēc avārijas

Aizvadīti pirmie seši Silk Way rallijreida ātrumposmi, kuru ietvaros ceturtdien noslēdzās Krievijas rallijreida čempionāts. Jau ziņojām, ka pēc pirmajiem diviem posmiem vienīgais latviešu pilots Aldis Vilcāns absolūtajā ieskaitē atradās 89.vietā, no līdera Stefana Peteransela atpaliekot stundu un astoņas minūtes.

Arī turpinājumā mūsu ekipāžai gāja kā pa kalniem. Trešajā posmā Vilcāns ieņēma 35 vietu, posma uzvarētājam Sirilam Desprē zaudējot 26 minūtes. Diemžēl ceturtajā posmā Vilcāna ekipāža zaudēja pusotru stundu un posma finišu sasniedza vien 91.vietā. Piektajā posmā Vilcānam 41.vieta, bet ceturtdienas sestajā posmā, kas vētras dēļ tika saīsināts, Aldis finišēja 34.vietā.


Foto: silkwayrally

Jāatzīmē, ka šis bija noslēdzošais ātrumposms Krievijas rallijreida čempionātā. Šis posms bija ļoti sarežģīts un interesants, kurā varēja izšķirties daudz un dažādi notikumi. Pirms šī posma Vilcāns savas klases līderim zaudēja 21 minūti. Iespējams, ja būtu jāaizvada pilna distance (411 km), Vilcāns spētu sadeldēt 21 minūšu deficītu, taču šajā saīsinātajā posmā bija jāveic 111 kilometri, kuros Vilcāns spēja atspēlēt tikai desmit minūtes, kas nozīmēja to, ka viņš savā ''Raid-Sport'' klasē paliek otrajā vietā, piekāpjoties Mihailam Kostrukovam (GAZ). Tikmēr Production klasē uzvarēja Aleksandrs Terentjevs, kurš brauca ar RE Autoclub sagatavoto Ford F150.


Foto: silkwayrally

Absolūtajā kopvērtējumā līderis ir Desprē, kuram astoņas minūtes zaudē Sebastjans Lēbs, bet nepilnas desmit minūtes atpaliek Vladimirs Vasiļjevs, kuram uzvara Krievijas čempionātā. Diemžēl piektajā posmā nepaveicās Stefanam Peteranselam, kurš tobrīd kopvērtējumā bija līderis. Kādā no trases vietām Peteransels avarēja un uzmeta vairākus kūleņus. Tobrīd pēc brīža pie Peteransela piestāja Lēbs, kurš palīdzēja Peteransela mašīnai nostāties atpakaļ uz riteņiem. Kamēr Lēbs pēc šīs palīdzības Desprē zaudēja 15 minūtes, tikmēr Peteransels finišu šķērsoja pēc sešarpus stundām, tādējādi atvadoties no iespējas pacīnīties par uzvaru.

Vilcāns pēc sešiem posmiem absolūtajā kopvērtējumā ieņem 55.vietu, no līdera atpaliekot nepilnas piecas stundas. Peteransels, kura auto mehāniķi pa nakti salaboja, sestajā posmā uzrādīja otro ātrāko laiku, taču kopvērtējumā viņš ir 73.vietā. Smago automašīnu klasē līderis ir Eduards Nikolajevs, kuram seko Van den Brinks. Nākamās četras vietas ieņem Kamaz braucēji.


Foto: silkwayrally

Piektdien sportistiem paredzēta vienīgā brīvdiena, bet pēc tam viņiem būs jāveic atlikušie astoņi sarežģīti posmi. Finišs Ķīnā tiks sasniegts 24.jūlijā.

Visi rezultāti pieejami ŠEIT. Krievijas čempionāta rezultāti ŠEIT.

Peteransela auto pēc avārijas:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png