profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallijreida leģenda Šlesērs: Māris Neikšāns ir lielisks braucējs

Mārtiņš Jankovskis 24.02.2016 - 22:08 Rallijreida leģenda Šlesērs: Māris Neikšāns ir lielisks braucējs
Antons Nikolajevs un Māris Neikšāns. Foto: Neiksans Rally Sport

20.- 22.februārī Krievijā, Karēlijas republikā, norisinājās FIA Pasaules Kausa izcīņas 1.posms rallijreidā “Baja Russia – Northen Forest”. Jau ziņojām, ka šajās sacīkstēs ar rallijreida leģendas Žana Luī Šlesēra jauno pilnpiedziņas prototipu startēja pieredzējušais Māris Neikšāns, kuram šī bija debija rallijreidā.

''Ja runājam par mērķiem un uzdevumiem, tad sacensību uzdevums noteikti būs braukt ātri, bet galvenais – precīzi. Jau šobrīd zinu, ka man pietrūks stenogramma, jo būs jābrauc pēc leģendas, pēc kuras vēl nekad neesmu braucis. Būs grūti pierast, ka stūrmanis saka, ka pēc kilometra brauksim pa kreisi (veselīgi smiekli). Zinu, ka būs grūti, jo es nekad neesmu piedalījies rallijreidā. Ja par auto vadīšanu man viss tā kā būtu skaidrs, tad lielākā neziņa būs, kādā tempā braukt. Būs daudz jaunu lietu, kuras būs jāapgūst, taču esmu tam gatavs,'' pirms starta portālam Go4speed teica Neikšāns.


Foto: Neiksans Rally Sport

Taču beigās viss izvērtās pārsteidzoši labi, jo Neikšāns savās debijas sacīkstēs izcīnīja uzvaru, pārsteidzot ne tikai sevi, bet arī daudzus ekspertus, sportistus un skatītājus.

''Perfektas brīvdienas. Tā mēs varētu nosaukt aizvadītās brīvdienas, atskatoties uz “Baja Russia – Northen Forest” rezultātiem. Uzvarēt sacīkstes nebija mērķis. Rallijreidā ātrumposma garums ir 190 km, tāpēc tu nevari paredzēt, kāds ir konkurentu temps. Tāpēc tu nospraud savu mērķi un ej uz to. Mans stūrmanis Antons Nikolajevs, kuram ir 24 gadus liela pieredze, šajā panākumā spēlēja lielu lomu. Jā, mums bija viens bīstams moments, kad pie 170 km/h liela ātruma mēs iedūrāmies zemē ar mašīnas priekšu un slīdējām, taču, par laimi, viss beidzās labi. Nevaru izteikt vārdos, cik veiksmīgs un laimīgs šobrīd es esmu, uzvarot FIA Pasaules Kausa izcīņas 1.posmu. Fantastiski,’’ tā savā ‘Facebook profilā saka Māris Neikšāns.


Foto: Neiksans Rally Sport

Priecīgs par šo Māra panākumu bija arī šī auto veidotājs, divkārtējais Parīze-Dakāra rallijreida uzvarētājs Žans Luī Šlesērs. ''Esmu ļoti priecīgs par šo panākumu. Māris un Antons paveica fantastisku darbu, reklamējot mūsu auto. Man nav nekādu šaubu par šī auto potenciālu. Iepriekšējās sezonās ar manu auto brauca spāņu pilots, taču viņš kļūdu dēļ nespēja sasniegt finišu. Tajā pašā laikā Mārim viss sanāca. Viņš ir lielisks braucējs, tā seškārtējais Africa Eco race (alternatīvas sacīkstes Dakaras rallijam) Žans Luī Šlesērs.


Pasaules Kausa izcīņas 1.posma rezultāti 
1. NEIKŠĀNS Māris
3:49:42
2. VASILYEV Vladimir 
+0:01:13
3. NOVIKOV Vladimir
+0:16:18
4. RUDSKOY Andrey
+0:27:46
5. VILCĀNS Aldis
+0:42:25
6. CHERKESOV Aleksey
+0:42:58

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png