profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais WRC pilots Hirvonens startēs Dakaras rallijā

Go4speed 14.07.2015 - 14:15 Bijušais WRC pilots Hirvonens startēs Dakaras rallijā
Foto: x-raid.de

Kā paziņojusi ''X-Raid'' rallijreida komanda, tad nākamā gada sākumā Dakaras rallijā tās sastāvā debiju piedzīvos bijušais WRC pilots Miko Hirvonens. Šobrīd tieši ''MINI ALL4 Racing'' automašīna tiek uzskatīta par vienu no veiksmīgākajiem spēkratiem Dakaras rallijā, jo tieši pēdējos četros gados sportisti Dakaras rallijā, un citos nozīmīgos rallijreidos, uzvarējuši, startējot pie šī spēkrata stūres.

Lai arī Hirvonenam šī būs debija Dakaras rallijreidā, komanda gatava somu braucējam nodrošināt visu labāko. Zināms, ka Hirvonena stūrmanis būs pieredzējušais francūzis Mihels Perins, kurš Dakarā uzvarējis četras reizes. Lai arī sportists šī gada sākumā paziņoja, ka aiziet no lielā sporta, šādu iespēju francūzis negribēja laist garām, tāpēc viņš nolēma atgriezties un kļūt par Hirvonena stūrmani.


Foto: x-raid.de

''Esam ļoti priecīgi, ka mums izdevās vienoties ar Hirvonenu,'' saka komandas menedžeris. ''Viņš būs ieguvums ne tikai mums, bet arī visam Dakaras rallijam. Marokas testos viņš sevi pierādīja no labākās puses un ar jauno segumu aprada ļoti labi. Protams, nevajag no viņa uzreiz sagaidīt augstus rezultātus, jo tā būs viņa debija tāda līmeņa sacensībās. Taču, no otras puses, viņam blakus būs ļoti pieredzējis stūrmanis, kurš varēs palīdzēt daudzās jomās.''

''Pirms sešiem mēnešiem par rallijreidu neko daudz nezināju. Zināju, ka ir jābrauc garas distances bez stenogrammas un ka nevar braukt ar pilnu gāzi. Taču tagad pēc nopietniem testiem, strādājot kopā ar pieredzējušo Perinu, man ir labākas sajūtas un labākas zināšanas, tāpēc esmu patīkami satraukts par jauno izaicinājumu,'' saka Miko Hirvonens.


Miko Hirvonens. Foto: x-raid.de

''Runājot par Dakaras mērķiem, tad daudz kas ir atkarīgs no pieredzes, jo šīs ir garas sacīkstes, kur lielu faktoru spēlē arī kāpas. Sasniegt finišu bez lielām problēmām vai bez iesēšanās kāpās, jau man būs ļoti labs sasniegums.

Tagad sportistam paredzētas sacensības Spānijā ''Baja Aragon'', kas būs vairāk līdzīgas rallijam. Man vēl ir jāaprod gan ar faktu, ka ir jābrauc bez stenogrammas, kā arī ir jāaprod ar mašīnu. Taču, ja viss būs kārtībā, tad ceru, ka izdosies uzrādīt labu rezultātu Aragonas rallijreidā.''

Atgādināsim, ka Hirvonens 13 gadus startēja WRC, kur karjeras laikā viņš četras reizes bija WRC vicečempions. Pēc 2014.gada sezonas 35 gadus vecais sportists nolēma pielikt punktu WRC karjerai.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png