profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallija princese gatavojas debijai un aicina ziedot, pērkot kilometrus

Go4speed 13.12.2014 - 11:45 Dakaras rallija princese gatavojas debijai un aicina ziedot, pērkot kilometrus
Annija Sīla un Pauls Raunds. Foto: dakar.com

Strauji tuvojas 2015.gada Dakaras rallijreids, kas ir grūtākās autosporta un motorsporta sacensības. Parasti šajās grūtajās sacensībās piedalās stiprā dzimuma pārstāvji, taču ik pa laikam uz starta iziet arī daiļā dzimuma pārstāves. Arī 2015.gads nebūs izņēmums, jo uz starta izies 11 dāmas.

Viena no dalībniecēm šajā rallijā būs zviedriete Annija Sīla. Ja līdz šim piecus gadus sportiste, kuru dēvē par Dakaras rallija princesi, šajā maratonrallijā brauca ar motociklu, tad šogad viņa vadīs automašīnu.

Sīla jau ilgus gadus ar motociklu ir piedalījusies dažādos rallijreidos un citās grūtās sacensībās, taču pagājušajā gadā viņa kā stūrmane Dakaras rallijā debitēja automašīnu ieskaitē. Lai arī ekipāža bija spiesta izstāties, pirmā iepazīšanās ar Dakaras ralliju bija veikta. Taču tad sekoja negaidīts piedāvājums iesaistīties jaunā projektā, kur sportistei tika piedāvāts kļūt par pilotu.


Foto: www.aftonbladet.se

''Pazvanīju Paulam Raundam, kur apvaicājos, vai viņam nevajag stūrmani. Taču tā vietā viņš man pajautāja, vai negribu būt pilote un vadīt viņa mašīnu,'' stāsta Annija Sīla. ''Biju gatava darīt jebko, jo Dakaras rallijs ir vieta, kur jūtos vislabāk. Šobrīd nejūtos ļoti komfortabli, jo es nezinu daudz par mašīnām, taču tik un tā esmu ļoti laimīga. Šī, protams, nav mašīna, kas varēs cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem, taču tā ir ļoti izturīga un droša. Ceru, ka ar Paula pieredzi mēs sasniegsim finišu.''

Protams, startēšana Dakaras rallijā prasa milzīgus līdzekļus. Lai kaut cik mazinātu izmaksas, ekipāža izdomāja interesantu veidu, kā tikt pie papildus līdzekļiem, kas varētu segt lielās izmaksas.

Piemēram, Dakaras rallija dalības maksa mašīnai un diviem komandas braucējiem ir 25 100 eiro. Tāpat jāpieskaita vismaz tikpat liela summa par vēl vienu mašīnu, kurā brauks apkalpojošais personāls, mehāniķi u.c. Komanda nolēma, ka jebkurš cilvēks, noziedojot 30 eiro vienam kilometram (var apmaksāt arī vairākus kilometrus), kļūst par komandas mikrosponsoru, kas pēc sacensībām savā īpašumā iegūs komandas parakstītu bildi no Dakaras rallija. Šobrīd ekipāžai jau „ir apmaksāti” 63 kilometri, kas kopā dod 1890 eiro.

Atgādināsim, ka 2015.gada Dakaras rallijā sportistiem kopā būs jāveic 13 ātrumposmi. Vieglajām mašīnām ar pārbraucieniem būs jāveic 9 111 kilometri (sacīkšu režīmā 4 578 km), smagajām mašīnām 8159 km (3 759 km), bet motocikliem un kvadracikliem – 9 295 km (4 752 km).
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png