profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peugeot nosauc sastāvu un atgriežas Dakaras rallijā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 26.03.2014 - 17:54 Peugeot nosauc sastāvu un atgriežas Dakaras rallijā (VIDEO)
Sirils Desprē un Karloss Sainss. Foto: Franck Fife, Scanpix/AFP

Peugeot trešdien paziņojusi, ka Sirils Desprē un Karloss Sainss 2015.gada Dakaras rallijā aizstāvēs Peugeot komandas krāsas. Līdz ar to Peugeot Dakaras rallijā atgriežas pēc 25 gadu pārtraukuma. Zināms, ka sportisti startēs ar Peugeot 2008 Crossover automašīnu.

''Protams, mūsu lēmums saistīts ar atmiņām par tiem laikiem, kad franču komanda četras reizes pēc kārtas no 1987.-1990.gadam uzvarēja Dakaras rallijā. Vispirms mums uzvaru nodrošināja 205 T16 Grand Raid automašīna, bet pēc tam panākumus guvām ar 405 T16 Grand Raid,'' teikts komandas paziņojumā.


Sainss un Desprē ierodas uz preses konferenci. Foto: Scanpix/AFP

''Mūsu galvenā uzmanība turpmākos gadus tiks pievērsta Dakaras rallijam, taču mēs tāpat plānojam piedalīties arī citās sacensībās, lai labāk sagatavotos tieši Dakaras rallijam.''

2010.gada Dakaras rallija uzvarētājs Karloss Sainss atzīst, ka viņam bija grūti atteikt šim piedāvājumam. ''Agrāk es bieži konkurēju ar Peugeot, tāpēc zinu, ar kādu kaisli strādā šī komanda. Tāpat zinu, ka to programmu, ko viņi sev uzstāda, tā tiek izpildīta par 100%. Tieši tā arī es esmu pieradis darīt. Ņemot vērā to, kā mīlu Dakaras ralliju, man bija grūti viņiem atteikt,'' saka Karloss Sainss.

Otrs pilots būs Sirils Desprē, kurš Dakaras rallijā ir uzvarējis piecas reizes. Taču, kas pats interesantākais, tad visas piecas reizes franču sportists to ir paveicis sēžot uz motocikla.


Sainss un Desprē.

''Tā bija loģiska izvēle. Kad Dakaras rallijā brauc ar motociklu, tad katru dienu gandrīz desmit stundas tu brauc viens un tev ir laika padomāt par dažādām tēmām. Jau janvārī no Peugeot saņēmu šo piedāvājumu. Izvērtēju visus plusus un mīnusus un sapratu, ka mans sapnis ir piepildījies un man sākas jauna dzīve,'' tā Sirils Desprē.

Plašāks komandas paziņojums sekos Pekinā notiekošajā motoršovā, kur, visticamāk, tiks paziņots, ka komandā pievienosies vēl viena Dakaras rallija zvaigzne – Stefans Peteransels, kurš pēdējos gados brauc Mini komandā.

Sainss un Desprē jauno mašīnu iemēģinās jūnijā.

Peugeot atgriežas Dakaras rallijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png