profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Al-Atija kāpina tempu, Dakaras rallijā vieglo automašīnu klasē jauns līderis

Go4speed 08.01.2024 - 15:20 Al-Atija kāpina tempu, Dakaras rallijā vieglo automašīnu klasē jauns līderis
Foto: Dakar rally

Motociklu klasē sākotnēji ātrākais bija Pablo Kvintanilla, kuram pusotru minūti zaudēja Joans Bareda Borts, taču vēlāk abi braucēji saņēma sodus (6 un 12 minūtes), tādējādi zaudējot savas pozīcijas. Ātrākais beigās Kevins Benavidešs, kuram minūti un 11 sekundes zaudēja Rikijs Brabeks, bet nepilnas trīs minūtes atpalika Adriens van Beverens.


Foto: dakar.com

Diemžēl gaužām bēdīgi šis posms beidzās 2022.gada uzvarētājam Semam Sanderlandam. Pagājušajā gadā Sanderlands piedzīvoja kritienu jau pirmajā ātrumposmā, bet pirmdien pēc nobrauktiem 11 kilometriem viņa motociklam bija tehniskas problēmas, kuras diemžēl viņš nespēja atrisināt, un izstājās. Pirms šī posma viņš kopvērtējumā bija septītais.

Kopvērtējumā pēc trīs posmiem vadību saglabā Ross Brančs, kuram seko Hosē Kornejo Florimo (+3:11) un Brabeks (5:08).

Rezultāti motociklu klasē:



Challenger ieskaitē ātrākais šoreiz bija Mičs Gutrē, taču kopvērtējumā joprojām līderis ir jaunais poļu braucējs Eriks Gocals, kuram seko tēvs Mareks Gocals (+15:47) un Gutrē (+15:58). Joprojām neveiksmīgs rallijs lietuvietim Rokam Baciuškam, kurš uz šo ralliju devās ar vienu mērķi – uzvarēt šajā klasē. Pēc trīs posmiem Baciuška ir desmitais (+1:35:16), bet Kris Mīke šobrīd ieņem 13.pozīciju (+1:53:03).


Foto: Eryk Goczał

Kvadriciklu klasē vadību pārņēmis slovāks Jurajs Varga, taču tuvākais sekotājs Manuels Andujars zaudē tikai minūti un 20 sekundes. Pagājušā gada uzvarētājs Aleksandrs Žirū šobrīd ir ceturtais (+22:13). Piekto vietu šobrīd ieņem lietuvietis Laisvidas Kančus (+1:24:57), bet cits lietuvietis Antanas Kanopkinas ir septītais (+5:42:43).

SSV ieskaitē pēc trīs posmiem līderis ir Džerārds Fares Guels, kuram seko Sāra Praisa (+15:05) un Džeroms de Sadelērs (+19:41).

Vieglo automašīnu klasē ilgu laiku pa priekšu brauca pirmā posma uzvarētājs Guilamē de Mēvss, kurš bija līderis pēc nobraukta 201 kilometra. Cieši viņam sekoja Romēns Dumā, bet trešais bija Nasers Al-Atija. Pie nākamās laika atzīmēs Dumā, kurš 2017.gadā Dakaras rallijā izcīnīja 8.vietu, un Guilamē apmainījās vietām.

Taču, tuvojoties posma beigām, par līderpozīciju sāka cīnīties Lukass Moraešs un Nasers AL-Atija. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Moraešs, debitējot Dakaras rallijā ar Overdrive komandas vadīto ''Toyota Hilux'', visus šokēja, finišējot trešajā vietā aiz Al-Atijas un Lēba.


Foto: A.S.O. Frederic Le Floc`h/DPPI

Finišā sīvā cīņā ātrākais bija Moraešs, kuram tikai deviņas sekundes zaudēja Matiass Ekstroms, kurš pēc nobrauktiem 100 kilometriem vienu brīdi bija 12.vietā. Trešā vieta mājiniekam Jazīdam Al-Radži (+1:09), bet Al-Atija (+1:33) atkrita uz ceturto pozīciju. Ātrs brauciena sākumā bija Sebastjans Lēbs, kurš vienu brīdi bija ceturtais, taču brauciena beigās Lēbs zaudēja daudz laika un finišā uzvarētājam viņš zaudēja gandrīz 24 minūtes. Kā noskaidrojās pēc finiša, tad Lēbs pamanījās pārsist trīs riepas... Vakardienas ātrumposma uzvarētājs Stefans Peteransels, kurš šodien bija spiests atklāt ceļu, palika astotais (+6:38).

Labs ātrumposms lietuviešiem – Benediktas Vanagas finišēja devītais (+11:26), bet Vaidotas Žala – desmitais (+14:10). 45.vietā finišēja cits lietuvietis, debitants Vladas Jurkevičius (+01:02:42), kuram šis līdz šim bija sliktākais rezultāts Dakaras rallijā.


Foto: Benediktas Vanagas

Kopvērtējumā vadību pārņēmis mājinieks Jazīds Al-Radži, kuram tikai 29 sekundes zaudē Sainss. Trešā vieta Ekstromam. Uz piekto pozīciju pakāpies Al-Atija, kamēr Lēbs no trešās atkritis uz devīto. 10.vietu šobrīd ieņem Žala (+26:12), bet Vanagas ir 15.pozīcijā (+38:25). Nani Roma, kurš Dakaras rallijā debitē ar Ford M-Sport jauno ''Ranger'' automašīnu, pēc trīs posmiem ir 19.vietā (+59:24). 33.vietu ieņem Jurkevičius (+02:23:00).

Kopvērtējums vieglo automašīnu klasē:


Smago automašīnu klasē pirmo uzvaru šī gada Dakaras rallijā svinēja pieredzējušais Alešs Lopreis, kurš par četrām minūtēm un 27 sekundēm apsteidza Martinu Mačiku, bet vairāk nekā 16 minūtes zaudēja Janušs van Kasterens. Kopvērtējumā vadībū pārņēmis Lopreis, bet Janušs van Kasterens atkritis uz otro pozīciju. Diemžēl neveiksmīgs posms lietuviešu Vaidotas Paškevičius ekipāžai. Sākotnēji ekipāža turējās septītajā vietā, taču tad tā ilgu laiku pavadīja stāvot uz vietas. Vēlāk uz brīdi tā atsāka braukt, taču turpinājumā tā stāvēja uz vietas, un šobrīd finišu vēl nav sasniegusi. Jāatzīmē, arī vakar ekipāža tehnisku iemeslu dēļ zaudēja daudz laika.


Foto: Aleš Loprais Dakar Live

Kopvērtējums smago automašīnu klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png