profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallijā 2.posmā uzvar Peteransels, kopvērtējumā līderis Sainss

Go4speed 07.01.2024 - 14:31 Dakaras rallijā 2.posmā uzvar Peteransels, kopvērtējumā līderis Sainss
Foto: Actiongraphers

Dakaras rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic 463 kilometrus garš ātrumposms.

Motociklu klasē ātrākais bija Hosē Kornejo Florimo, kurš pērn Dakaras rallijā finišēja 8.vietā. Divarpus minūtes 2.posmā viņam zaudēja Lusiāno Benavides. Vakardienas uzvarētājs Ross Brančs palika 11.vietā, līderim zaudējot vairāk nekā 12 minūtes.


Foto: Foto: A.S.O./Antonion Vincent/DPPI

Kopvērtējumā Brančs saglabā līderpozīcijas. Otrais ir Florimo (+2:55), bet trešais - Rikijs Brabeks (+7:15). Pagājušā gada uzvarētājs Kevins Benavides kopvērtējumā pagaidām tikai 11.vietā (+23:50).

Rezultāti motociklu klasē:


Vieglo automašīnu klasē visa posma garumā notikumus trasē diktēja vecmeistars Stefans Peteransels (14 uzvaras Dakaras rallijā), kuram finišā tikai 29 sekundes zaudēja Sebastjans Lēbs. Jāatzīmē, ka brauciena laikā vienu brīdi Lēbs Petersanselam zaudēja nepilnas trīs minūtes, taču uz beigām francūzis kāpināja tempu un finišēja 2.vietā. Trešajā vietā Sets Kvintero (+3:11), kurš pērn izcīnīja 2.vietu T3 klasē, bet šogad 21 gadu vecais amerikānis startē Toyota Gazoo Racing rūpnīcas komandas sastāvā. 4.vietā finišēja pēdējo divu gadu uzvarētājs Nasers Al-Atija (+6:28), kurš posma sākumā vienu brīdi pat bija ārpus Top 10.


Foto: Dakar.com

Jāatzīmē, ka Peteransels ar ātrāko laiku posmā izcīnīja savu piecdesmito uzvaru kādā no Dakaras rallija ātrumposmiem. Tagad viņš kopā ar Ari Vatanenu ir rekordists starp posmu uzvarētājiem.

Foto: A.S.O./Frederic Le Floc`h/DPPI

Vakardienas uzvarētājs Guilamē de Mēvss svētdien finišēja 19.vietā (+26:43).

No lietuviešiem ātrākais Vaidotas Žala, kuram 13.vieta (+23:19). Pie 137 kilometru atzīmes Žala spēcīgākajā Ultimate klasē ieņēma tikai 31.vietu. Benediktas Vanagas šajā posmā ieņēma 23.vietu (+32:42), bet debitants Vladas Jurkevičius finišēja 33.vietā (+41:31)!


Foto: Vaidotas Žala - Arijus Racing

Kopvērtējumā līderis ir Audi komandas braucējs Karloss Sainss, kuram nepilnas divas minūtes zaudē mājinieks Jazīds Al-Radži, bet trešais pagaidām – Lēbs, kurš atpaliek četras minūtes un 17 sekundes. Neskatoties uz vakardienas diviem pārsistiem riteņiem, Al-Atija kopvērtējumā ir septītais, atpaliekot tikai 12 minūtes. 11.vietā ir Žala, bet Vanagas ir 17.pozīcijā. Jurkevičius šobrīd ieņem 33.vietu.

Rezultāti vieglo automašīnu klasē:

Challenger klasē otro dienu pēc kārtas nepārspēts palika jaunais Eriks Gocals, kuram minūti zaudēja Mareks Gocals. 8.vieta lietuvietim Rokam Baciuškam, bet 11.pozīcija Krisam Mīkem. Kopvērtējumā pirmās trīs vietas aizņem Gocali – līderis Eriks, seko onkulis Mihals, bet trešais tēvs Mareks. Baciuška pacēlies uz 12.vietu, bet Mīke ieņem 14.vietu.


Foto: Rallymaniacs

Smago automašīnu klasē ātrākais otro posmu pēc kārtas bija viens no favorītiem Janus van Kasterens, kurš sīvā cīņā par sešām sekundēm apsteidza Alešu Lopreisu, kurš vienu brīdi posmā līderim zaudēja piecarpus minūtes. Pēc trešās laika ņemšanas vietas otrajā vietā atradās lietuvietis Vaidotas Paškevičius, taču turpinājumā ekipāža ilgu laiku stāvēja uz vietas un zaudēja daudz laika, atkrītot uz 26.vietu. Turpinājumā Paškevičius brauca līderu tempā, taču finišā līderim nācās zaudēt vienu stundu.

Kopvērtējumā līderis ir Janus van Kasterens, kuram nepilnas 13 minūtes zaudē Lopreiss. Paškevičius kopvērtējumā atkritis uz devīto vietu, līderim zaudējot stundu un 17 minūtes.

Kopvērtējums smago automašīnu klasē:


Kvadriciklu klasē 2.posmā ātrākais bija brazīlietis Marselo Medeirošs, kuram četrarpus minūtes zaudēja Jurajs Varga. Lietuvietis Laisvidas Kančus šodien piektais (+44:11), bet stundu un 23 minūtes zaudēja cits lietuvietis Antanas Kanopkinas. Kopvērtējumā Kančus ir piektais, bet Kanopkinas - sestais.

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png