profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Al-Atija: Dodu 'Audi' Dakaras rallijā tikai trīs dienas, un viņi dosies mājās

Go4speed 03.01.2024 - 21:08 Al-Atija: Dodu 'Audi' Dakaras rallijā tikai trīs dienas, un viņi dosies mājās
Nasers Al-Atija. Foto: Prodrive

Viens no Dakaras rallija galvenajiem favorītiem, Prodrive komandas braucējs Nasers Al-Atija uzskata, ka Audi 2024. gada Dakaras rallijreidā nobrauks tikai pirmās trīs dienas, pirms izstāties no sacensībām un ''dosies mājās''.

Septembrī Audi atklāja savu ievērojami modernizēto elektrisko Dakaras rallija spēkratu - ''Audi RS Q e-tron E2''. Tam sekoja nesenais FIA pasaules rallijreida čempionāta komitejas paziņojums, ka T1.U klases prototipu automobiļu, kas izmanto atjaunojamos energoresursus - tajā ietilpst arī ''Audi RS Q e-tron E2'', veiktspējas līdzsvara maiņas rezultātā tiks piešķirti papildu 15 kW jeb apmēram 21 ZS.

Uz Motorsport.com jautājumu, vai tas padara Audi par galveno favorītu cīņā par absolūto uzvaru, Al-Atija atklāja, ka: "Audi? Es viņiem dodu tikai trīs dienas, un viņi dosies mājās. Jūs to redzējāt Marokā un Aragonā pēc simts kilometriem," saka pieckārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Nasers Al-Atija

Jāatzīmē, ka 2023.gada pasaules rallijreida čempionātā Al-Atija kļuva par čempionu, bet Matiass Ekstroms ar ''Audi'' finišēja vien 7.vietā.


Foto: Audi Sport

2023. gada sacensību laikā Al-Atija un citi braucēji bija skarbi un atzina, ka organizatori "nogalina sacensības priekšlaicīgi, piedāvājot Audi lielāku jaudu''. Tagad Al-Atija piebilda: "Tas nav mans lēmums. Mums tas ir jāpieņem, jo FIA ir cits redzējums. Pirmajās trīs dienās mēs redzēsim, ka Audi būs ātrs."

Lai gan pagājušajā gadā Prodrive automašīnas neizcēlās ar augstu uzticamību un vairāki tās braucēji piedzīvoja dažādas problēmas, Al-Atija nesaskata tajā problēmu un pauda pārliecību, ka viņa braukšanas prasmes spēs izvairīties no šādām ķibelēm. "Ja paskatās uz ''Toyota'' sacensību rezultātiem, tad katrai automašīnai ir bijušas problēmas, izņemot manējo, jo Dakarā ir savi triki. Visas automašīnas ir vienādas," turpina Kataras sportists.


Al-Atija. Foto: autosport.com

"Šodien, ja katru dienu brauksi uz maksimumu, tev būs problēmas. Ir jādomā par visu. Runa nav tikai par ''Toyota'' vai ''Hunter'' uzticamību, nē. Ja paskatās uz ''Toyota'' vēsturi, mums katrā reizē ir bijušas vairāk nekā piecpadsmit automašīnas, un visām bija neveiksmes, izņemot manu. Tas ir mans noslēpums, es to nevaru atklāt, man tas ir jāsaglabā, jo ir ļoti svarīgi izturēties pret savu automašīnu, lai tai būtu laba pozīcija un ātrums, pretējā gadījumā tu to salauzīsi."

Atgādināsim, ka 2025.gada Dakaras rallijā Al-Atija karjeru turpinās ar Dacia automašīnu. "Iemesls, kāpēc mainīju automašīnu, ir tāds, ka man ir līgums ar Dacia uz nākamo gadu. Tas būs līgums uz trim sezonām ar šo komandu, tāpēc mums vismaz ir atgriezeniskā saite un es pazīstu tās cilvēkus. Tas ir iemesls, kāpēc mainīju komandu."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png