profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvietis Baciuška Dakaras rallijam izvirzījis ambiciozus plānus

Go4speed 26.12.2023 - 20:00 Lietuvietis Baciuška Dakaras rallijam izvirzījis ambiciozus plānus
Foto: Can-Am

Divkārtējais pasaules čempions rallijreidā un šī gada Dakaras rallija vicečempions Rokas Baciuška no Lietuvas atklājis savus mērķus 2024. gadam. Atgādināsim, ka 2022.gadā, debitējot Dakaras rallijā, Baciuška izcīnīja trešo vietu SSV klasē. Bet šogad lietuvietis palika otrais, lai arī bija tuvu uzvarai. Tāpat Baciuška ir divkārtējais pasaules rallijreida čempions T4 klasē.

2024. gada Dakaras rallijā Baciuška ar stūrmani Oriolu Vidalu pārstāvēs Can-Am rūpnīcas komandu. Ar jauno Rock Buggy, ar kuru lietuvietis startēs Dakaras rallijā, viņš pārstāvēs "Challenger" (iepriekš T3) klasi. Tehnisko atbalstu viņa spēkratam turpinās nodrošināt ''South Racing'' komanda.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Baciuška atklāja, ka nākamgad centīsies piedalīties ne tikai Dakaras rallijā, bet arī visos piecos pasaules čempionāta posmos "Challenger" kategorijā. Viņš arī plāno izmēģināt spēkus četros Baja Pasaules kausa posmos jau ar T1+ klases auto, ar kuru Dakaras rallijā startē visi vadošie vieglo automašīnu klases braucēji.

Pēc Baciuškas teiktā, konkurence "Challenger" klasē nākamsezon būs ļoti sīva, un tas cīņu padarīs vēl intriģējošāku. Dakaras rallijā Challenger klasē startēs ap 50 dalībniekiem. Lietuviešu sportista mērķis ir augstākais, jo savā pirmajā Dakaras rallijā viņš bija trešais, bet otrajā reizē tehnisku iemeslu dēļ viņš palika otrais. ''2024.gada Dakaras rallijā mēs iesim pēc uzvaras,'' skaidri atklāj bijušais rallijkrosa braucējs.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Sportists stāsta, ka Dakaras rallijs būs patiešām grūts, īpaši pirmās piecas dienas. Pēc sportista domām, vismaz trešdaļa dalībnieku sarežģīto apstākļu dēļ no sacensībām varētu izstāties. ''Organizatori solīja grūtu Dakaru, tāpēc tā arī būs. Mani mierina fakts, ka Dakarā visiem 350 braucējiem būs vienādi apstākļi. Mēs ar stūrmani nolēmām, ka pirmajās dienās vairāk izlūkosim un centīsimies nelaist vaļā līderus. Pats galvenais, lai nelīst, jo pērn tas sagādāja daudz grūtību. Priekšā ir vairāki maratona posmi, tāpēc, ja kaut ko stipri salauzīsim, cīņa mums būs beigusies. Es teiktu, ka cīņa būs par izdzīvošanu.''


Foto: No sportista personīgā arhīva

Taču Baciuškas nākotnes plāni ir startēt Dakaras rallijā ar T1+ klases auto un izcīnīt uzvaru Dakaras rallijā. ''Viens no maniem sapņiem bija kļūt par pasaules čempionu. Mums tas izdevās divas reizes pēc kārtas. Saprotu, ka Dakaras rallijā Challenger klasē to atkārtot būs grūti, taču centīsimies kļūt par pasaules čempioniem arī šeit. Paralēli trenēsimies ar T1+ auto. 2025. gadā mēģināšu piedalīties Dakaras rallijā jau ar T1+ auto, lai sacenstos ar visām autosporta leģendām. Savus mērķus vēlos sasniegt soli pa solim, un manas karjeras lielākais mērķis ir kļūt par Dakaras rallija un pasaules čempionāta uzvarētāju T1+ klasē,'' tā Rokas Baciuška, kurš uz Dakaras ralliju izlidos 2. janvārī.

''Ziemassvētki jau trešo gadu būs ļoti klusi. Pavadīšu laiku ar ģimeni, un droši vien arī Jauno gadu sagaidīšu mājās. Uz Saūda Arābiju lidošu caur Parīzi, kur jau tikšos ar daļu komandas,'' nobeidz Baciuška.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png