profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallijā uz transportlīdzekļiem tiks aizliegts izvietot valstu karogus

Go4speed 16.12.2023 - 00:07 Dakaras rallijā uz transportlīdzekļiem tiks aizliegts izvietot valstu karogus
Foto: A.S.O. | DPPI Images | Frédéric Le Floc'h

Saskaņā ar 2024. gada Dakaras rallija papildnoteikumiem attiecībā uz pilota un stūrmaņa identifikāciju, dalībnieku transportlīdzekļos pie pilota un stūrmaņa uzvārdiem vairs nebūs redzami valstu karogi. Šo aizliegumu ieviesa Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un Starptautiskā Motociklu federācija (FIM).

"Nav atļauts izmantot nevienu karogu, izņemot braucēja uzvārdu," teikts FIM Dakaras rallija noteikumu 6.1.1.3. pantā.

Ne viena, ne otra organizācija nav sniegusi oficiālu paskaidrojumu šīm izmaiņām, taču kuluāros tiek ziņots, ka izmaiņas izraisīja saspringtā situācija pasaulē, kur izcēlušies vairāki bruņoti konflikti. Šādā situācijā skaidra sportistu tautības demonstrēšana varētu apdraudēt viņu drošību, un sacensību organizatori nevar garantēt aizsardzību.

Lietuvietis Benediktas Vanagas izteica pieņēmumu, ka tā ir reakcija uz karu Gazā, kura dēļ bija jāatceļ Jordānijas Baja sacensības. No otras puses, Dakaras rallijs notiek Saūda Arābijā, kas ir pietiekami tālu no Izraēlas un Palestīnas. Tomēr, ņemot vērā tik strīdīgu tematu, kas izraisījis rallijreida dalībnieku reakciju (jo īpaši Tuvajos Austrumos), teorija liecina, ka ASO piespiež noņemt karogus, lai nodrošinātu braucēju drošību, ko ir grūti nodrošināt milzīgajā tuksnesī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png