profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Toyota apstiprina piecas ekipāžas 2024.gada Dakaras rallijam

Go4speed 14.12.2023 - 12:17 Toyota apstiprina piecas ekipāžas 2024.gada Dakaras rallijam
Foto: www.facebook.com/TGRW2RC

Toyota rūpnīcas komanda ir paziņojusi tās piecas ekipāžas, kas ar uzlaboto ''Toyota GR DKR Hilux EVO T1U'' startēs 2024. gada Dakaras rallijā Saūda Arābijā.

Japāņu komandas sastāvā startēs pieredzējušais Žinils de Viljērs un amerikānis Sets Kintero. Abi piloti šīs komandas sastāvā startēs arī 2024. gada FIA pasaules rallijreida čempionāta ieskaitē.


Foto: www.facebook.com/TGRW2RC

2009. gada Dakaras rallija uzvarētājs de Viljērs ir pārliecināts, ka ar jaunāko un uzlaboto Hilux evolūcijas versiju viņš cīnīsies par uzvaru: "Dakaras rallijs neapšaubāmi ir gada notikums. Viena no lietām, kas padara šo ralliju tik aizraujošu, ir fakts, ka esmu cieši iesaistīts katras jaunās Hilux versijas izstrādē, un redzēt, kā tas viss apvienojas sacensībās, ir ļoti liels gandarījums. Joprojām esmu tikpat konkurētspējīgs, kā vienmēr, un janvārī centīšos sasniegt stabilu sniegumu. Zinu, ka automašīna ir laba, komanda ir laba, un es esmu iedvesmots, lai 2024. gada Dakarā parādītu savu labāko sniegumu,” saka Žinils de Viljērs, kurš šogad finišēja 4.vietā, bet savas Dakaras rallija karjeras laikā astoņas reizes kāpis uz goda pjedestāla.


Foto: www.facebook.com/TGRW2RC

Tāpat šīs komandas sastāvā startēs Saods Variava, kurš, būdams tikai 18 gadus vecs, kļūs par jaunāko rūpnīcas pilotu, kas jebkad piedalījies Dakaras rallijā. Variava, kurš guvis pieredzi rallijreidā savā dzimtajā Dienvidāfrikā, ir sajūsmināts par savām izredzēm: ''Pāreja uz pasaules ātrākajiem rallijreida automobiļiem man ir ļoti aizraujoša. Būtībā esmu izgājis cauri rallijreidam, un 2024. gadā man būs pirmā iespēja sacensties ar visiem lielākajiem šī sporta veida pārstāvjiem. Esmu pārliecināts, ka mēs spēsim cīnīties ar konkurentiem jau no paša sākuma," saka Saods Variava.

Toyota komandas sastāvu papildina arī 37 gadus vecais Gajs Boterils, kurš par savu iespaidīgo sniegumu Dienvidāfrikas rallija sacensībās ir apbalvots ar savu pirmo startu Dakaras rallijā. "Piedalīties savā pirmajā Dakaras rallijā ir mans dzīves sapnis, kas ir piepildījies. Esmu diezgan jauns rallijreida entuziasts, jo esmu nācis no rallija pasaules. Neskatoties uz to, jūtos pārliecināts par savu automašīnu, jo esmu ar to braucis visu gadu SARRC. Tagad pienācis laiks startēt lielākajās sacīkstēs no visām," tā Gajs Boterils.


Foto: www.facebook.com/TGRW2RC

Neskatoties uz to, ka komandu pameta tās lielākā zvaigzne Nasers Al-Atija, komandas vadītājs Alēns Djardēns cer uz augstiem rezultātiem. "Mēs sākam jaunu posmu. Mūsu ''GR DKR Hilux EVO T1U'' solās atkal pacelt latiņu. Un ne tikai tas - mums ir paveicies, ka mūsu rīcībā ir viens no konkurētspējīgākajiem braucēju sastāviem, un mēs vienkārši nevaram vien sagaidīt, kad atkal varēsim doties trasē," saka Alēns Djardēns.

Komandas jaunais ''GR DKR Hilux EVO T1U'' ir par 100 mm platāks nekā tā priekšgājējs, kā arī tam ir uzlabota balstiekārta un dzesēšanas sistēma.

TOYOTA GAZOO Racing ekipāžas:
206 - Lucas Moraes / Armand Monleon
209 - Giniel de Villiers / Dennis Murphy
216 - Seth Quintero / Dennis Zenz
226 - Saood Variawa / Francois Cazalet
243 - Guy Botterill / Brett Cummings
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png