profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žala vienojas ar 'X-raid' rūpnīcas komandu par startu Dakaras rallijā

Go4speed 28.11.2023 - 19:30 Žala vienojas ar 'X-raid' rūpnīcas komandu par startu Dakaras rallijā
Publicitātes foto

Aizvadītais Dakaras rallijs Vaidotam Žalam bija viens no grūtākajiem karjerā, jo nācās piedzīvot daudz tehnisku izaicinājumu. Diemžēl pēc rallija komanda zaudēja lielu daļu finansējuma. Žala portālam delfi.lt atklāja, ka pēdējie astoņi mēneši bija ļoti sarežģīti, taču šobrīd komanda paziņojusi, ka tā startēs gaidāmajā Dakaras rallijreidā.

Tas notiks pateicoties vienai no lielākajām loģistikas kompānijām valstī "Arijus", kas kļuvusi par Žalas komandas galveno partneri.


Publicitātes foto

"Šī, iespējams, ir vissvarīgākā ziņa šī gada komandai. Esmu ļoti pateicīgs, ka "Arijus" deva mums iespēju un nolaida kāpnes dziļā bedrē, kur tobrīd mēs bijām. Vēl pirms trim nedēļām sāku sevi pieķert domai, ka 2024.gada Dakara būs jāizlaiž. Taču pavisam drīz viss mainījās un mums parādījās gaisma tuneļa galā. Tagad jau varam apliecināt, ka 2024. gada Dakaras rallijā noteikti startēsim,'' priecīgi saka Vaidotas Žala.

"Arijus" izpilddirektors Arijus Ramonas teica, ka ir lepns par iespēju dot ieguldījumu komandas startam Dakaras rallijā: "Mēs apbrīnojam Žalas sportisko neatlaidību, ticam viņa profesionalitātei – tās ir vērtības, kas ir svarīgas arī mūsu biznesā. Mēs vēlamies, lai Lietuvas vārds arī turpmāk tiktu skandēts pasaulē. Protams, mēs esam starptautisks uzņēmums ar klientiem visā pasaulē, tāpēc Dakaras rallijs ir arī iespēja mums par sevi paziņot mūsu partneriem ārvalstīs."


Publicitātes foto

Žala paziņojis par vienošanos ar "X-raid" rūpnīcas komandu. Sportists piebilda, ka pēc 2023.gada Dakaras rallija viņš nevarēja panākt vienošanos ar Prodrive, tāpēc kopš februāra tika meklētas alternatīvas. Līdz septembra vidum Žalam nebija budžeta bāzes, tāpēc galīgās sarunas ievilkās. Lai arī periods pēc pēdējā Dakaras rallija Žalam bijis viens no grūtākajiem, tagad visi punkti ir salikti uz i un viņa rīcībā būs T1+ kategorijas automašīna.

"Pagājušā gada Dakaras rallijs bija viens no grūtākajām kopš projekta sākuma. Kad atgriezos un to analizēju, bija grūti noticēt, ka vienās sacensībās varēja notikt tik daudz. Ne tikai tas, ka pēc Dakaras zaudējām lielu daļu finansējuma. Tas bija tumšs brīdis, kad kaut kas, šķiet, pārbaudīja mūsu neatlaidību un motivāciju turpināt projektu. Šādā situācijā ir jābūt ļoti skaidrai atbildei, kāpēc mēs darām to, ko darām,” tā Žala.


Žala 2023.gada Dakaras rallijā. Foto: www.15min.lt

Neskatoties uz dažādām neveiksmēm Dakaras rallijā, Žala šī gada rallijā brīžiem uzrādīja Top 6 rezultātus, kā arī divas reizes finišēja 2.vietā. "Ja mēs būtu padevušies, tā būtu necieņa pret mūsu ilggadējiem sadarbības partneriem, šī sporta veida sekotājiem, tuviniekiem un, visbeidzot, pret mums pašiem.''

Pēc tāda Dakaras rallija, kāda tā bija, Žalam nācās pieņemt smagus lēmumus, arī attiecībā uz tehniku. Rūgtā pieredze skaidri parādīja, ka ātrums ir svarīgs, taču svarīga ir arī mašīnas uzticamība. Zināms, ka 2024.gada Dakaras rallijā Žala startēs ar krietni uzlaboto "X-Raid" komandas darbnīcā būvēto ''MINI John Cooper Works Rally Plus'' automašīnu, kas atbilst T1+ specifikācijas prasībām.


Publicitātes foto

Salīdzinot ar iepriekšējo automašīnu, šī esot ievērojami platāka - (2,3 m), ievērojami palielinājies piekares gājiens (tagad - 35 cm), bet riteņi izauguši līdz 37 collām. Svarīgi arī pieminēt, ka spēkrats tiks darbināts ar degvielu, kas ražota no atjaunojamiem avotiem, līdz ar to CO2 izmešu daudzums būs pat par 90 procentiem mazāks. ''Ar ''MINI John Cooper Works Rally Plus'' automašīnu Dakarā esam startējuši jau trīs reizes. Vienīgā atšķirība ir tā, ka šogad startēsim ar jaunas specifikācijas T1+ auto. Mums jau bija iespēja to pārbaudīt šovasar ''Baja Aragon'' sacīkstēs Spānijā un bijām patīkami pārsteigti, divreiz pietuvojoties sacensību līderim. Tas lika saprast, ka šis auto ļaus cīnīties ar Dakaras rallija līderiem. Sēžot iekšā šajā auto, jūtos kā mājās – tur jau ir pavadītas daudzas stundas,'' par savu sporta auto stāstīja sportists.

Žala atklāja vēl vienu svarīgu jaunumu - šajā Dakaras rallijā viņš kopā ar Paulo Fiuzu startēs "X-Raid'' komandas sastāvā. Tas nozīmē, ka ''Arijus X-Raid'' komandas ekipāžai būs vienāda pieeja rezerves daļām un tā saņems visu nepieciešamo atbalstu no rūpnīcas komandas inženieriem vai stratēģiem. Žalas komandā kopā uz Dakaru dosies divi mehāniķi no Lietuvas - Romas Žalnirukinas un Domantas Stavaris, kuriem ir liela pieredze Dakaras rallijā. Viņi jauno tehniku iepazina pēc nedēļas pavadīšanas darbnīcā Vācijā.

''Esmu ļoti pateicīgs ''X-Raid'' par iespēju vēlreiz pārbaudīt savu ātrumu starp labākajiem šajā sporta veidā. Šogad mūsu ekipāžai šis būs pirmais starts, kad nebūsim aiz sētas un būsim pilnībā integrēti ''X-Raid'' struktūrā. Es arī labāk gulēšu, jo visu uzraudzīs, manuprāt, labākie šī sporta veida speciālisti,'' nobeidz Žala.


Foto: Vaidotas Žala

Nesen sportists ar kemperi devās uz Barselonas ostu. ''Sveicieni no Vācijas! Mēs dodamies uz Barselonas ostu. Šogad ''X-Raid'' komanda parūpēsies par visiem transportlīdzekļiem, tāpēc man atliek tikai aizvest savu kemperi uz īsto vietu.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png