profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pagājušā gada LRČ čempions debitēs Dakaras rallijā

Go4speed 21.11.2023 - 23:32 Pagājušā gada LRČ čempions debitēs Dakaras rallijā
Foto: www.facebook.com/BenediktasVanagas

2022.gada Latvijas rallija čempioni LRČ2 klasē Vladas Jurkevičius/Aisvidas Paļukēnas apstiprinājuši dalību 2024.gada Dakaras rallijā. Tas kļuva zināms otrdien Viļņā, kur jaunajā bāzē ''Toyota Gazoo Racing Baltics'' komanda rīkoja prezentāciju. Zināms, ka Jurkevičius ekipāža startēs Benedikta Vanaga ''Toyota Gazoo Racing Baltics'' komandas sastāvā.


Komandas bāze. Foto: www.facebook.com/BenediktasVanagas

Vanagas, kuram šis būs 12. Dakaras rallijs, startēs ar jaunu ''Toyota Hilux'' automašīnu, kamēr Jurkevičiusa īpašumā būs pērnā Vanaga automašīna. Jāatzīmē, ka Vanagas stūrmanis otro gadu pēc kārtas būs igaunis Kuldars Siks. ''Dakarai nav iespējams sagatavoties 100% iepriekš. Lai arī tu nodarbojies ar sportu, pilnveido savas prasmes, šis pasākums ir daudzšķautņains, daudz ko prasošs,'' saka Kuldars Siks. Viņš pauda pārliecību, ka ekipāža 2024.gada Dakarā noteikti finišēs (šogad Dakaras rallijā izstājās piektajā ātrumposmā). "Rezultātus var sasniegt tikai tad, kad tu finišē, pretējā gadījumā rallijam un runām par vēlamajiem rezultātiem nav jēgas."


Foto: Skirmanto Lisausko / BNS

Arī Vanagas piebilda, ka finišam esot ļoti liela nozīme, tāpēc esot jāsaprot, vai vēlaties uzvarēt sacīkstēs vai sprintā. Benediktas priecājas arī par jauno ''Toyota Hilux'', kas tika uzbūvēts tikai pirms mēneša sporta automašīnu rūpnīcā Dienvidāfrikā.

Tikmēr Jurkevičius prezentācijā piebilda, ka arī viņa mērķis esot sasniegt finišu. Debitants jau sen ir sapņojis par startu Dakarā, un tagad tam esot vispiemērotākais laiks, lai arī ideja radās spontāni. ''Lēmums braukt Dakarā bija diezgan spontāns un daudzu sakritību pavadīts,'' portālam delfi.lt stāsta Vladas Jurkevičius. ''Šogad man rallijā bija diezgan daudz avārijas, kur vienā no tām salauzu plaukstas locītavu. Zināju, ka Benediktam Vanagam arī ir bijušas dažādas traumas, tāpēc palūdzu viņam medicīnas speciālistu kontaktus, kas man palīdzēja atveseļoties un atgriezties sportā. Viņš dalījās ar ieteikumiem, iepazīstināja mani ar ārstiem, bet tajā pašā laikā mēs dabiski runājām par Dakaru. Esmu rallijā braucis jau ilgu laiku, un vienmēr domāju, ka tas ir tikai laika jautājums, kad izdomāšu izmēģināt Dakāras ralliju. Runājot ar Benediktu, atradām daudz kopīga, un beigās izrādījās, ka janvārī mani gaida pirmā Dakara.''


Foto: Skirmanto Lisausko / BNS

Tikmēr viņa stūrmanim Aisvidam šī būs trešā Dakara. ''Svarīgi ir būt disciplinētam, un viss būs kārtībā. Braukt var ātri, bet reizēm vajag piebremzēt,'' sacīja Aisvidas Paļukēnas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png