profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Al-Atija izcīna piekto uzvaru Dakaras rallijā, Baciuška zaudē pirmo vietu

Go4speed 15.01.2023 - 13:44 Al-Atija izcīna piekto uzvaru Dakaras rallijā, Baciuška zaudē pirmo vietu
Nasers Al-Atija

Ar Kataras sportista Nasera Al-Atijas uzvaru svētdien noslēdzās Dakaras rallijs.

Vieglo automašīnu klasē noslēdzošajā dopā ātrākais bija Gerlains Šišerī, kuram pusotru minūti zaudēja Matiass Ekstroms. Tikmēr kopvērtējumā pārliecinošu uzvaru svinēja Al-Atija, kuram šī ir piektā uzvara Dakaras rallijā. Otrais finišēja Sebastjans Lēbs, kurš sestdien kļuva par pirmo pilotu pasaulē, kurš Dakaras rallijā uzvarējis sešus ātrumposmus pēc kārtas. Jāpiebilst, ka pēc otrā dopa Lēbs kopvērtējumā bija tikai 54.vietā. Trešais finišēja debitants Lukas Moraes. Jāpiebilst, ka Prodrive komandas automašīnas šogad bija ātrākās deviņos no 14 dopiem.

Smago automašīnu klasē noslēdzošajā dopā pirmo uzvaru Dakaras rallijā izcīnīja lietuvietis Vaidotas Paškevičius, kurš šogad rallijā cīnījās ar dažādām tehniskām problēmām. Kopvērtējumā uzvarēja Janus van Kasterens, kuram stundu un 12 minūtes zaudēja Martins Mačiks. Līdz šim Kasterena labākais rezultāts Dakaras rallijā bija 5.vieta.


Motociklu klasē sīvā cīņā uzvarēja Kevins Benavides, kuram 43 sekundes zaudēja Tobijs Praiss, bet trešais palika Skailers Hovs, kurš zaudēja piecas minūtes. Kvadriciklu klasē triumfēja Aleksandrs Žirū, bet lietuvietis Laisvidas Kančus palika septītais. SSV klasē neveiksmi piedzīvoja lietuvietis Rokas Baciuška, kurš Dakaras rallija lielāko daļu bija līderis. Noslēdzošajā dopā viņa automašīnu piemeklēja tehnisks defekts, kas uzvaru kopvērtējumā ļāva svinēt debitantam Erikam Goczalam. Lightweight prototype klasē otro gadu pēc kārtas triumfēja Ostins Džons.

Rezultāti vieglo automašīnu klasē:

Rezultāti smago automašīnu klasē:


Rezultāti motociklu klasē:


Rezultāti SSV klasē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png