profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Avārijām bagātajā Extreme E pirmajā posmā uzvaru izrauj Kristofersons (VIDEO)

Go4speed 21.02.2022 - 08:47 Avārijām bagātajā Extreme E pirmajā posmā uzvaru izrauj Kristofersons (VIDEO)
Pirmā posma uzvarētāji

Elektrisko rallijreida mašīnu seriāls ''Extreme E'' šogad piedzīvo otro sezonu. Pirmais posms aizvadītajās brīvdienās tika aizvadīts Saūda Arābijā, bet vēl šogad plānotas sacīkstes Sardīnijā, Čīlē, Urugvajā, bet par viena posma norises vietu vēl skaidrības nav.

Arī šogad čempionātā turpinās startēt tādi braucēji kā aizvadītās sezonas čempions Johans Kristofersons, vicečempions Sebastjans Lēbs, Timijs un Kevins Hanseni, Karloss Sainss, Nasers Al-Atija, Taners Fausts un citi. Atgādināsim, ka šo sacensību noteikta prasība ir katrā ekipāžā startēt vīrietim un sievietei, kuriem abiem jābūt vienlīdzīgām braukšanas iespējām.


Sestdien notikušajā kvalifikācijā veiksmīgākie bija Sebastjans Lēbs un Kristina Gutjereza, kuriem 19 punkti. 18 punkti un otrā vieta Timijam Hansenam un Keitijai Muningsai, bet trešie – Kails Leduks un Sara Praisa.

Svētdien vispirms notika divi pusfināli, kuros startēja pa trīs ekipāžām (tālāk uz finālu tiek divas ātrākās ekipāžas). Pirmajā pusfinālā ātrākie bija Lēbs/Gutjereza, kuriem 7,66 sekundes zaudēja Kristofersons/Alina-Kotulinskija. Sākotnēji otrie bija Olivers Benets/Tamara Molinaro, taču par karoga notriekšanu Beneta ekipāža saņēma desmit sekunžu sodu, kas viņu atsvieda uz trešo vietu.

Otrajā pusfināla pārliecinoši ātrākie bija Leduks/Praisa. Par otro vietu tobrīd cīnījās Karloss Sainss/Laja Sanza un Timijs Hansens/Keitija Muningsa, taču diemžēl otrajā aplī Hansens, cenšoties apdzīt Sainsu, pieļāva kļūdu un uzmeta kūleni, tādējādi izstājoties no sacensībām.


Jāatzīmē, ka vairāki braucēji ātrajā un špūrēm bagātajā trasē piedzīvoja bīstamus momentus, kur sestdien kvalifikācijā smagu avāriju piedzīvoja Kristine Ģiampoli Zonka. Negadījumā sportiste guva kreisās pēdas lūzumu.

Pēc abiem pusfināla braucieniem sekoja ''Crazy Race'', kur uz starta stājās četras ekipāžas, kuras kvalifikācijā ieņēma no septītās līdz desmitajai vietai. Pēc pirmā apļa diezgan pārliecinošā vadībā atradās Kevins Hansens/Molija Teilore, taču otrajā aplī Teilore nebija tik ātri un īsi pirms brauciena beigām viņu apdzina Fausts, kurš ''McLaren XE'' komandai debijas sacīkstēs pirmo reizi ļāva iekļūt finālā.


Finālā jau pirmajā aplī avāriju piedzīvoja Fausts, kurš lielos putekļos vispirms ieskrēja konkurenta mašīnas aizmugurē, pēc kā uzreiz sportists uzmeta vairākus kūleņus. Maiņas zonā sacensības dēļ Fausta avārijas uz brīdi tika apturētas. Atsākoties braucienam, vadībā turējās Sanza un Gutjereza, taču viņām ļoti strauji tuvojās Kristofersons, kurš, brīžiem braucot uz riska robežas, pēdējos metros izrāva uzvaru. Otrie palika Sains/Sanza, bet trešie – Lēbs/Gutjereza.


Jāpiebilst, ka pēc viena no braucieniem tuksneša smiltīs apgūlās Kevins Hansens, kurš vēlāk tika nogādāts slimnīcā uz pārbaudēm.

Kopvērtējums:


Sacensību kopsavilkums un Fausta avārija:


T.Hansena avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png