profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zariņš: Pēc visām tehniskajām problēmām šobrīd mērķis ir godam aizbraukt līdz finišam

Go4speed 13.01.2022 - 13:05 Zariņš: Pēc visām tehniskajām problēmām šobrīd mērķis ir godam aizbraukt līdz finišam
Publicitātes foto

Vakar tika aizvadīta 10. Dakāras rallijreida diena. Lietuviešu komanda KREDA, kur brauc pilots lietuvietis Antanas Juknevičius un latviešu stūrmanis Didzis Zariņš, uzstādīja šīs Dakarās savu labāko rezultātu - 35. vietu. 2022. gada Dakāras rallijreidam vēl atlikušas divas dienas, šodiena un rītdiena, kad būs lielais finišs.
 
Šogad komandu sacensību sākumā piemeklēja dažādas tehniskas ķibeles, kas liedza turpināt cīnīties par TOP 20. Atteica sporta automašīnas priekšējais reduktors, ātrumkārba lika par sevi manīt un citas būtiskas ķibeles, kas neļāva sacensību sākumā labi startēt, lai iegūtu iespēju cīnīties, par pirmo divdesmitnieku.
 

Publicitātes foto

Vakar Desmitajā rallijreida dienā Kreda komanda uzrādīja šogad savu labāko rezultātu - 35. vietu, kas ir labs rezultāts, ņemot vērā tehniskās problēmas, kas piemeklēja automašīnu sacensību sākumā. Kreda komandas ekipāžai visu sacensību laiku ir jācīnās, lai tiktu ātrumposma startā augstākās pozīcijās, jo, esot zemākās starta vietās, nākas braukt pa izbraukātiem ceļiem, kas samazina braukšanas ātrumu un kvalitāti. Pēc vakardienas labā ātrumposma rezultāta Kreda komandas ekipāžā kopvērtējumā pakāpās uz 50. vietu.
 
Didzis Zariņš: ''Vakardienas ātrumposms bija garš, ar ļoti sarežģītu navigāciju. Divus punktus uzreiz nevarējām paņemt. Uz vienu mēs kādas 20 sekundes pazaudējām, uz otru kādas 15 sekundes, jo ir garas distances un kurss lēnām aizpeld, visi ceļi izbraukāti un nevar saprast, kurš ir īstais, tāpēc arī nositās tā navigācija. Lai diena būtu pavisam jautra, finiša karodziņu mēs arī nonesām.''


Publicitātes foto

Šobrīd 2022. gada Dakārā ir atlikušas šodienas ātrumposms un rītdienas pēdējais ātrumposms un svinīgais finišs. Komands mērķis šobrīd ir cīnīties līdz galam un godam aizbraukt līdz finišam, pēc medaļām.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Zariņš, KREDA komandas pārstāvis Latvijā

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png