profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakāras rallija organizators pēc automašīnas sprādziena pastiprina drošību

Go4speed 03.01.2022 - 01:16 Dakāras rallija organizators pēc automašīnas sprādziena pastiprina drošību
Foto: https://www.facebook.com/sodicars.racing

44. Dakāras rallijs sākās no Saūda Arābijas finanšu centra Jaungada dienā ar īsu 19 km garu prologu, taču aptuveni plkst. 18:30 pēc vietējā laika uzmanību ātri vien novērsa rallijreida organizatoru (ASO) izdots oficiāls paziņojums presei.

Tekstā organizators brīdināja par drošību aptuveni 3500 rallijreida nometnes iemītniekiem pēc dīvainā incidenta 29. decembrī pie Donatello viesnīcas Džidā, kad eksplodēja automašīna.

Pirmajā paziņojumā, kas tika publicēts 30. decembrī plkst. 22:51, ASO norādīja, ka tā "ir informēta par incidentu, kas notika pie viesnīcas Donatello un kura rezultātā viens autovadītājs guva ievainojumus". Tajā bija teikts, ka autovadītājs tika nogādāts slimnīcā pēc tam, kad viņa transportlīdzeklis pēkšņi apstājies un sācis degt.

ASO apsolīja izmeklēt incidentu un sniegt plašāku informāciju tiklīdz tā būs pieejama, un paziņoja, ka pastāvīgi sazinās ar vietējām iestādēm, lai "īstenotu visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu pilnīgu drošību visiem Dakāras rallija dalībniekiem un līdzjutējiem".

Sestdien plkst. 18.25 pēc vietējā laika sekoja otrs paziņojums, kurā teikts, ka automašīnā bija seši pasažieri un ka pieci no viņiem nav cietuši.

"Tikai automašīnas vadītājs guva nopietnus kājas ievainojumus, un viņam bija jāveic operācija. Viņa stāvoklis uzlabojas, un tiek gatavota viņa repatriācija uz Franciju. Viņa transportlīdzekli pēkšņi apturēja pēkšņs sprādziens, kura izcelsme pagaidām vēl nav zināma," teikts paziņojumā.


Filips Butrons

ASO izmeklē incidentu kopā ar Saūda Arābijas policiju, kas bija ieradusies notikuma vietā un sākotnēji tā vēl neizslēdza, ka tas varēja būt "ļaunprātīgs akts".

Taču vēlāk Saūda Arābijas Iekšlietu ministrs atbalstīja ASO paziņojumu. "Nav nekādu aizdomu par noziedzīgu nodarījumu negadījumā, kas noticis ar vienu Dakaras rallijā startējošā braucēja atbalsta komandas transportlīdzekli."

Pēc šī incidenta Dakāras organizators nolēma vēl vairāk pastiprināt drošību. "Ņemot vērā šo neskaidrību un piesardzības pasākumus, mēs kopā ar Saūda Arābijas varas iestādēm esam nolēmuši pastiprināt visus drošības pasākumus, kas bija spēkā jau iepriekšējos gados. Visa rallijreida maršrutā, viesnīcās un bivakos tiks pastiprināta drošība," paziņoja ASO.

Jaunākajā paziņojumā vietējā policija vēlreiz apgalvo, ka nav aizdomu par noziedzīgām darbībām saistībā ar automašīnas sprādzienu, kura dēļ viens no Dakāras rallija dalībniekiem guva nopietnu kājas savainojumu.

"Makahas reģiona policijas preses pārstāvis paziņoja, ka attiecīgās reģiona drošības iestādes ceturtdien, 2021. gada 30. decembrī, uzsāka izmeklēšanu par incidentu ar transportlīdzekli, kurā atradās pieci Francijas pilsoņi, no kuriem viens guva ievainojumus un tika nogādāts slimnīcā, lai saņemtu nepieciešamo medicīnisko palīdzību, kamēr pārējie necieta."

Zināms, ka cietušais ir Sodicars Racing komandas bagiju braucējs Filips Butrons, kurš ir arī Francijas trešās līgas futbola kluba Orleans prezidents. Rallija direktors Davids Kastera sacīja, ka Butrons, kurš bija plānojis startēt jau devīto reizi, guvis "ļoti nopietnu kājas traumu", un viņam ir paredzēta repatriācija uz Franciju.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png