profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc uguns nelaimes Dumā atdod savu auto komandas bosam

Go4speed 02.01.2022 - 21:47 Pēc uguns nelaimes Dumā atdod savu auto komandas bosam
Dumā automašīna, ko aizdeva Al-Atija

Jau ziņojām, ka Saūda Arābijā īsi pirms Dakaras rallija starta testu ātrumposmā ''Rebellion Racing'' komandas īpašniekam un pilotam Aleksandrem Pešči aizdegās un pilnībā sadega viņa bagijs. Tobrīd bija zināms, ka komanda turpinās startēt ar otru automašīnu, kuru pilotēs slavenais Romēns Dumā.

Taču vēlāk noskaidrojās, ka Pešči tomēr startēs Dakaras rallijreidā, izmantojot sava komandas biedra Dumā automašīnu.

Pešči automašīna

"Diemžēl pēc problēmām, kas radās Pešči automašīnai, nolēmu viņam atdot savu mašīnu, jo Aleksandrs pagājušajā gadā nefinišēja," iesāk Romēns Dumā. "Viņam bija ļoti svarīgi atkal sacensties un mēģināt sasniegt finiša līniju. Ņemot vērā, ka Rebellion ir zīmols, par kuru sacenšos arī es, teicu: "Labi, es dodu tev savu mašīnu." Nolēmu nebraukt, bet tad ceturtdienas rītā brokastoju ar Naseru Al-Attiju, un viņš man teica, ka viņam ir mašīna, kuru viņš bija nopircis savam muzejam.''

Šogad visi četri Toyota rūpnīcas braucēji Dakāras rallijā startē ar pilnīgi jauniem automobiļiem, kas būvēti saskaņā ar T1+ noteikumiem, padarot ''Rebellion vēstnieka'' Al-Atijas iepriekšējo šasiju pieejamu, ar kuru tagad brauc bijušais Porsche braucējs Dumā.

"Mēs noskaidrojām, ka šī Al-Atijas automašīna atrodas 11 stundu brauciena attālumā no Dohas, tāpēc dienas laikā nosūtījām cilvēku, lai atvestu automašīnu, kas ieradās no rīta. Tas, ko izdarīja Nasers un arī viņa komanda, ir neticami. Pirms starta centāmies pēc iespējas labāk sagatavot mašīnu, uzlīmēt uz tās kādu uzlīmi, kā arī pielāgot manu braukšanas pozīciju. Protams, nekad neesmu braucis ar šo mašīnu. Pie mums ieradās "Toyota" komanda, lai mums nedaudz palīdzētu, jo mēs neko nezinām par šo automašīnu. Mēs centāmies neaizņemt no viņiem pārāk daudz laika, bet mums bija jāsaņem daži padomi," notikumus atminas Le Mans 24 stundu sacensību uzvarētājs Dumā.

Dumā automašīna

Rebellion komanda precīzi nezina, kas izraisīja ugunsgrēku, kura rezultātā sadega sākotnējais Pešči auto, taču ir aizdomas, ka trieciens, iespējams, izraisīja eļļas noplūdi pie dzinēja un pārmērīgs karstums izraisīja ugunsgrēku. Lai gan aktivizējās automātiskā ugunsdzēsības sistēma, ugunsgrēku neizdevās kontrolēt, un tas pārņēma visu automašīnu.

Svētdien Dumā finišēja 26.vietā, bet Pešči – 43.pozīcijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png