profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC2 čempions Mikelsens saņem negaidītu pēdējā brīža izsaukumu uz Dakaras ralliju

Go4speed 02.01.2022 - 10:10 WRC2 čempions Mikelsens saņem negaidītu pēdējā brīža izsaukumu uz Dakaras ralliju
Andreas Mikelsens un Ola Floene

2021.gada WRC2 un Eiropas rallija čempions Andreas Mikelsens debitējis Dakāras rallijā, aizstājot amerikāni Miču Gatriju, kura ''Covid-19'' testa rezultāts pirms paša Dakāras rallija starta izrādījās pozitīvs. Līdz šim Gatrijs Dakāras rallijā bija piedalījies divas reizes, bet nevienā no tām nav nebija finišējis.

Mikelsens debiju piedzīvos T3 klasē ar ''Red Bull Off-Road Junior'' komandas vieglo prototipu ''Overdrive Racing OT3'' automašīnu. Viņa stūrmanis būs viņa ilggadējais rallija stūrmanis Ola Floene.

"Man ļoti žēl Miča. Esmu runājis ar Floeni un dzirdējis, cik ļoti viņi bija gatavojušies šim rallijam. Centīšos darīt visu, kas manos spēkos šajās nākamajās divās nedēļās. Esmu pieradis pie sacīkstēm, kas ilgst tikai vienu nedēļas nogali, tāpēc Dakāras rallijs man būs pavisam citādāk," iesāk Andreas Mikelsens, kurš janvāra vidu plāno startēt arī Montekarlo WRC.


Mikelsens nekad iepriekš nebija braucis ar vieglo prototipu vai startējis Saūda Arābijas tuksnesī. Neskatoties uz to, sportists vēlas izmantot Dakaru kā "mācību pieredzi".

"Nejūtos īpaši gatavs. Nekad iepriekš neesmu braucis ar šīm automašīnām, patiesībā pirmo reizi ar to braucu tikai nelielos vienu dienu testos pirms rallija. Tagad tuvojas prologa posms, tāpēc esmu ļoti satraukts,'' pirms 1.janvāra starta teica Mikelsens.

"Nejūtos īpaši nervozs, jo šī man būs tikai mācīšanās pieredze. Cerams, ka mums izdosies sasniegt finišu. Tas ir galvenais mērķis. Vēlos nobraukt visu distanci un iemācīties visu, ko varu, lai nākotnē varētu labāk. Es vienkārši ļoti priecājos par to, kas gaidāms nākamajās divās nedēļās."

Un jāsaka, ka 1.janvāra prologa ātrumposmā Mikelsenam veicās ļoti labi, jo finišā starp 48 ekipāžām viņš izcīnīja otro vietu, komandas biedram Setam Kintero zaudējot tikai trīs sekundes.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png